UKRAJINCI "POPADALI" NA CARINI! Pokušali da prokrijumčare 185.500 američkih dolara i 78.000 evra!

Autor:

Hronika

07.02.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

UKRAJINCI "POPADALI" NA CARINI! Pokušali da prokrijumčare 185.500 američkih dolara i 78.000 evra!

Foto: Uprava carine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su ukrajinske državljane O. Š. (49) i O. K. (39) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Policija je na Graničnom prelazu Gradina pregledom automobila marke „mercedes“ u kojem su se nalazili osumnjičeni, ispod sedišta vozila pronašla 77.950 evra i 185.500 američkih dolara za koje su, kako se sumnja, O. Š. i O. K. znali da potiče od kriminalne delatnosti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu su uhapsili N.N. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. U akciji hapšenja, policija je pretresla kuću koju osumnjičeni koristi, prilikom čega je pronađeno 63 grama marihuane i vaga za precizno merenje. Osumnjičenom je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru uz krivičnu prijavu.

Policija je reagovala na osnovu informacija o neovlašćenoj proizvodnji i prometu opojnih droga, te je sprovedena akcija hapšenja koja je rezultirala privođenjem osumnjičenog. Pretresom kuće pronađena je značajna količina marihuane, što ukazuje na ozbiljnost situacije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading