VOZIO BEZ DOZVOLE I SA SKORO 2 PROMILA ALKOHOLA U KRVI: Policija testirala 155 vozača, a evo koliko njih je bilo pijano!

Autor:

Hronika

02.02.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv vozača će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

VOZIO BEZ DOZVOLE I SA SKORO 2 PROMILA ALKOHOLA U KRVI: Policija testirala 155 vozača, a evo koliko njih je bilo pijano!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, u protekla 24 sata, alkotestirali su 155 vozača i sankcionisali šest koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna policija je zaustavila tridesetčetvorogodišnjeg vozača „audija“ koji je vozio bez vozačke dozvole i sa 1,79 promila alkohola u organizmu, kao i sedamdesetogodišnjeg vozača „astre“ sa 1,33 promila alkohola.

Protiv vozača će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Vožnja pod uticajem alkohola predstavlja ozbiljan problem na putevima širom sveta. Svake godine, hiljade ljudi bude povređeno ili izgubi život zbog vozača koji su bili pod uticajem alkohola. Ovaj problem zahteva ozbiljnu pažnju i svest o posledicama vožnje u alkoholisanom stanju. Zakonske regulative koje se odnose na vožnju pod uticajem alkohola variraju širom sveta, ali je većina zemalja uvela stroge zakone kako bi se suzbilo ovo ponašanje. U mnogim zemljama, dozvoljeni nivo alkohola u krvi tokom vožnje je strogo regulisan, a prekršioci se suočavaju sa ozbiljnim kaznama, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole i čak zatvorsku kaznu.

Prema statistikama, vožnja pod uticajem alkohola i dalje predstavlja ozbiljan problem. U mnogim zemljama, veliki broj saobraćajnih nesreća povezan je sa alkoholom, što dovodi do gubitka života i ozbiljnih povreda. Činjenica da mnogi vozači i dalje ignorišu opasnosti vožnje pod uticajem alkohola ukazuje na potrebu za nastavkom edukacije i sprovođenja preventivnih mera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading