UŽAS I JEZA U SREMSKIM KARLOVCIMA: Tinejdžer i dva maloletnika upali čoveku u kuću, IŽIVLJAVALI SE, pa mu uzeli novac!

Autor:

Hronika

29.01.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je identifikovala i pronašla osumnjičene koji su protekle noći počinili ovo krivično delo u Sremskim Karlovcima.

UŽAS I JEZA U SREMSKIM KARLOVCIMA: Tinejdžer i dva maloletnika upali čoveku u kuću, IŽIVLJAVALI SE, pa  mu uzeli novac!

Foto: shutterstock

Razbojnik

U Sremskim Karlovcima policija je uhapsila A. G. (19) iz Zemuna i dvojicu maloletnika iz tog mesta, zbog sumnje da su ušli u kuću čoveka, tukli ga i uz pretnju nožem mu oduzeli novac.

Ubrzo, policija je identifikovala i pronašla osumnjičene koji su protekle noći počinili ovo krivično delo.

Kako pišu beogradskimediji, A. G. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Sedamnaestogodišnji maloletnici lišeni su slobode i privedeni na saslušanje nadležnom sudiji koji je obojici odredio pritvor do 30 dana, piše Telegraf.

Da podsetimo, razbojništvo je kriminalno oduzimanje ili pokušaj uzimanja nečega vrednog silom, pretnjom sile ili zastrašivanjem žrtve. Prema opštem pravu, pljačka se definiše kao oduzimanje imovine drugog lica, sa namerom da se osoba trajno liši te imovine, silom ili zastrašivanjem; to je razbojništvo ili krađa izvršena napadom.

Precizne definicije krivičnog dela mogu se razlikovati između različitih nadležnosti.

Razbojništvo se razlikuje od ostalih oblika krađe (poput provale, krađe u radnjama, džeparenja ili krađe automobila) po svojoj suštinskoj nasilnoj prirodi (nasilni zločin); dok su mnogi manji oblici krađe kažnjivi kao prestupi, pljačka je uvek zločin u jurisdikcijama koje prave razliku. Prema engleskom zakonu, većina oblika krađe je sudski kažniva, dok je pljačka osudiva na osnovu optužnice.

Među tipovima pljačke su oružana pljačka, koja uključuje upotrebu vatrenog oružja, i teška pljačka, kada neko sa sobom donese smrtonosno oružje ili nešto što izgleda kao smrtonosno oružje. Pljačka na putu ili pljačka presretanjem pešaka odvija se izvan zatvorenog prostora ili na javnom mestu kao što su trotoar, ulica ili parking. Otmica automobila je čin krađe automobila od žrtve nasilu. Iznuđivanje je pretnja da se učini nešto ilegalno ili ponuda da se nešto nelegalno ne učini, u slučaju da se roba ne daje, pre svega korišćenjem reči umesto akcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading