BRAČNI PAR OTIŠAO U SMRT KOD FABRIKE ŠEĆERA! Automobilom sleteli u KANAL - OVO je razlog jezive saobraćajke kod Pećinaca!

Autor:

Hronika

29.01.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 18 sati na putu Buđanovci - Pećinci kod fabrike šećera.

BRAČNI PAR OTIŠAO U SMRT KOD FABRIKE ŠEĆERA! Automobilom sleteli u KANAL - OVO je razlog jezive saobraćajke kod Pećinaca!

Foto: ST/N.MANDIĆ, Shutterstock

Putnici u automobilu N.M. (69) i njegova žena M.M. (70) nastradali su u jezivoj saobraćajnoj nesreća koja se dogodila, kada je automobil marke "pežo", kojim je upravljala S.M. (49) sleteo sa puta u kanal kod Pećinaca.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 18 sati na putu Buđanovci - Pećinci kod fabrike šećera.

Pretpostavlja se da se saobraćajna nezgoda dogodila kada je automobil marke "pežo", usled neprilagođene brzine, na izlasku iz krivine sleteo sa puta u kanal i prevrnuo se. Nažalost na mestu jezive nezgode život su izgubila dva putnika u automobilu, dok je treći putnik povređen - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem i dodao da je u ovoj nezgodi povređena i žena koja je upravljala vozilom. 

Na mestu nezgode bila je hitna pomoć koja je konstatovala smrt nastradalih i povređene prevezla u bolnicu.

Takođe, bila je i policija koja je obezbeđivala mesto nezgode, ali i saobraćajni policajci koji su obavili uviđaj. Obavešteno je i tužilaštvo a istragom će biti utvrđen tačan uzrok ove zaista strašne saobraćajne nezgode. 

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije. Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke". Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza. U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi. Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode. Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading