RADOJE ZVICER I NIKOLA VUŠOVIĆ POKUŠALI DA OTRUJU MUŠKARCA U ZATVORU: Evo za kada je zakazano suđenje ovim kriminalcima!

Autor:

Hronika

26.01.2024

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnicom su obuhvaćeni i drugi osumnjičeni, poput Nedeljka Todorovića, Darija Đorđevića, Aleksandra Miloševića, Nikole Milenkovića, Ognjena Draškovića, Danila Tešića, Bojana Šotre, Aleksandra Čovića, Bogdana Dimitrijevića i Dejana Rutanja.

RADOJE ZVICER I NIKOLA VUŠOVIĆ POKUŠALI DA OTRUJU MUŠKARCA U ZATVORU: Evo za kada je zakazano suđenje ovim kriminalcima!

Foto: printscreen/mup

Specijalni sud u Beogradu zakazao je pripremno ročište za 26. februar pred početak suđenja Radoju Zviceru i Nikoli Vušoviću zvanom Džoni sa Vračara, kao i 10 pripadnika njihove grupe.

Ova grupa se sumnjiči da je pokušala da otruje muškarca koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori.

Optužnica i predlozi tužilaštva

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno je predložilo sudu da spoji predmet po ovoj optužnici sa predmetom protiv grupe tzv. "vračarci" u kojem je Vušović označen kao vođa grupe. Optužnicom su obuhvaćeni i drugi osumnjičeni, poput Nedeljka Todorovića, Darija Đorđevića, Aleksandra Miloševića, Nikole Milenkovića, Ognjena Draškovića, Danila Tešića, Bojana Šotre, Aleksandra Čovića, Bogdana Dimitrijevića i Dejana Rutanja.

Optužbe i sumnje

Prema optužnici, grupa je organizovala kriminalne aktivnosti koje uključuju teško ubistvo, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prinudu i izazivanje opšte opasnosti, radi sticanja finansijske i druge koristi. Posebno je istaknuto da su pokušali cijanidom otrujuti osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Takođe, sumnjiče se da su prinudili rođenu sestru žrtve da sarađuje sa njima pretnjama, paljenjem njenih lokala i automobila, kako bi ubedila brata da odustane od saradnje. Nakon toga, iskoristili su je da bratu dostavi otrovanu hranu u pritvor, sa njenim neznanjem, kako bi ga ubili.

Zakazana suđenja

Pored termina za februar, zakazano je suđenje i za 1. mart, potvrdila je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković. Očekuje se da će ova suđenja privući veliku pažnju medija i javnosti, s obzirom na ozbiljnost optužbi i složenost slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading