UHAPŠEN KRIJUMČAR IZ NIŠA! U kombiju preko granice prevezao 18 migranata!

Autor:

Hronika

24.01.2024

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova.

UHAPŠEN KRIJUMČAR IZ NIŠA! U kombiju preko granice prevezao 18 migranata!

Foto: Shutterstock

D. S. (23) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je noćas, u naselju Salakovac kod Požarevca, u kombiju "pežo", kojim je osumnjičeni upravljao, zatekla 18 iregularnih migranata bez dokumenata. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Podsetimo, više migranata, koji su pokušali ilegalno preći iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku preko planine Plješevice, zadobili su teške povrede u napadu medveda pre nekoliko dana.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Policija

Incident se odigrao na uobičajenoj ruti koju koriste migranti, a mogao je završiti tragično da jedan od napadnutih ilegalaca nije imao nož kojim se uspeo odbraniti i oterati zver.

Iako niko nije izgubio život u ovom napadu, nesrećni migranti su zadobili teške povrede. Granična policija Bosne i Hercegovine, koja je kasnije pronašla migrante, obavestila je SOS Bihać, organizaciju koja pruža pomoć migrantima u ovom gradu. SOS Bihać je intervenisao i pružio pomoć povređenima.

Prema nezvaničnim informacijama, iako su povrede teške, niko od migranata nije životno ugrožen. Migrantska ruta preko planine Plješevice smatra se najtežom i najopasnijom zbog divljih životinja, ali je migranti biraju kako bi lakše izbegli patrole granične policije prilikom pokušaja ilegalnog ulaska u Hrvatsku i EU.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading