VELJA NEVOLJA I MILJKOVIĆ KLALI I MLELI ŽRTVE PO UZORU NA POZNATI FILM! Nisu više mogli da se muče sa telima, pa nabavili testeru, mlin i kiselinu!

Autor:

Hronika

22.01.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk ideju za klanje i mlevenje svojih žrtava našao u filmu.

VELJA NEVOLJA I MILJKOVIĆ KLALI I MLELI ŽRTVE PO UZORU NA POZNATI FILM! Nisu više mogli da se muče sa telima, pa nabavili testeru, mlin i kiselinu!

Foto: Printscreen/https://www.imdb.com/, Tanjug, e-stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković su klali, mleli i topili u kiselini svoje žrtve pre nego što će ih baciti u reku. Ovo uništavanje tela nije nepoznato, čak je obrađeno i u našem poznatom filmu "Četiri ruže", čija je premijera bila u decembu 2019. Odmah iza toga su svirepa ubistva Belivukovog klana i počela.

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja uhapšen je 4. februara 2021. godine, a protiv njega, Marka Miljkovića i još 30 osoba je 15. oktobra iste godine potvrđena optužnica u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Belivukov klan se teretiza različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Velja Nevolja, označen je kao vođa navijača fudbalskog kluba "Partizan", odnosno navijačke grupe "Principi", nastale od bivše grupe "Janjičari". Takođe, povezuje se i sa ''kavačkim'' kriminalnim klanom.

Poznato je da je Belivukova ekipa, pod velom navijačke grupe ''Principi'', na Jutjub platformu mesecima postavljala klipove, a svaki od njih je počinjao replikom iz filma ''Do koske''. Istovremeno, na južnoj tribini stadiona Partizana počeo je da se pojavljuje i transparent sa istom porukom: "Rokaj, snimaj".

Republika

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

*Ajde ti rokaj, a ti snimaj... Rokaj, snimaj, rokaj, snimaj...*

Javnost tada nije mogla ni da nasluti šta se krije iza ovih poruka. Tek hapšenjem bande i razotkrivanjem njihovih zločina postalo je jasno da je Belivukov klan uživao da muči žrtve i da sve to snima.

Međutim, ovo nije jedini film koji je Belivuku poslužio kao inspiracija za zločine koje je sa svojim klanom sprovodio u delo na monstruozan način.

Naime, film ''Četiri ruže'' Vasilija Nikitića izašao je u decembru 2019. godine, iste godine kada je Veljko Belivuk počeo sa svojim zlodelima, a scena u kojoj glumci Miloš Samolov i Dragan Jovanović telo ubijenog čoveka bacaju u reku, a onda Samolov dolazi na ''genijalnu ideju'' kako lakše da uklone tela onih koje likvidiraju, jer kako kaže ona stara ''nema tela, nema ni dela''.

- Da malo promenimo taktiku. Palo mi je na pamet da uzmemo testeru, motornu, jaku koja metal seče i da uzmemo lepo što može meso da iseče, kosti, sve.. Mlin jedan mesarski, pravi onaj oštri mlin i da uzmemo neku kiselinu, onu najgoru kiselinu i da sve to meso stavimo u to, da olakšamo... - replika je glumca Samolova, a kako je poznato da je Belivukov klan klao, mleo i u kiselinu potapao svoje žrtve u kući u Ritopeku, velika je verovatnoća da je vođi grupe, Velji Nevolji, upravo ovaj film bio inspiracija.

Republika

Foto: republika

Kuća u Ritopeku

Podsetimo, kuća u Ritopeku, poznatija i kao ''klanica'' bila je mesto gde su Belivuk i Miljković ubijali svoje neprijatelje i sve one koji bi im zasmetali. Životi tih muškaraca su okončani na jeziv način, a tela žrtava su rasparčavali sekirom i mleli ih na industrijskoj mašini, piše u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal. 

Monstrumi iz klana su ostatke žrtava na kraju prosipali u Dunav, a jedan od ubijenih Goran Mihajlović je prema optužici i svedočenju trojice okrivljenih saradnika, inače uhapšenih sa klanom, spaljen na lomači kod vikendice uz Dunav u ravničarskom mestu Surduk.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading