UHAPŠENA DVOJICA MLADIĆA IZ TUTINA! Upali u lokalnu kladionicu i odneli 400.000 dinara!

Autor:

Hronika

21.01.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni će dalje biti procesuirani u skladu sa zakonom.

UHAPŠENA DVOJICA MLADIĆA IZ TUTINA! Upali u lokalnu kladionicu i odneli 400.000 dinara!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Dva lica H.A. (19) i H.E. (24) uhapšena su zbog sumnje da su izvršila pljačku kladionice u Tutinu i tom prilikom odneli novac u iznosu 400.000 dinara.

- Oni su upali u objekat, pretili su zaposlenima hladnim oružjem. Uzeli su novac i pobeli sa lica mesta. Policija je brzom akcijom identifikovala, locirala i uhapsila osumnjičene. Prilikom hapšenja nisu pružali otpor - potvrđeno je za agenciju RINA.

Uhapšeni će dalje biti procesuirani u skladu sa zakonom.

Šta raditi u slučaju pljačke?

Važno je naglasiti da je sigurnost ljudi najvažnija u situacijama pljačke. Evo nekoliko smernica koje možete pratiti u slučaju da se nađete u takvoj situaciji:

Ostanite smireni: Pokušajte održati smirenost kako biste donosili razumne odluke. Paničenje može otežati situaciju.

Ne pružajte otpor: Ako je pljačka u toku, preporučljivo je ne pružati otpor. Materijalne stvari mogu biti zamenjene, ali ljudski život ne može.

Saradnja: Slušajte upute pljačkaša i saradjujte koliko god je moguće. Ponašanje koje ispoljava kooperativnost može smanjiti nivo stresa u situaciji.

Ne pravite iznenadne pokrete: Izbegavajte iznenadne pokrete koji bi mogli izazvati neprijatne reakcije od strane pljačkaša.

Zapamti detalje: Ako je moguće, pokušajte zapamtiti što više detalja o pljačkašima kako biste ih mogli opisati policiji kasnije. To uključuje fizički izgled, odeću, govor, tetovaže ili bilo koje druge prepoznatljive karakteristike.

Obezbedite sigurnost: Ako je pljačka u toku u nekom javnom mestu, pokušajte se skloniti na bezbedno mesto, ukoliko to ne ugrožava vašu sigurnost.

Nemojte pokušavati hvatanje pljačkaša: Ostavite posao hvatanja kriminalaca policiji. Vaša bezbednost je prioritet.

Obavestite policiju: Nakon što je situacija prošla, odmah obavestite policiju o pljački i pružite im sve informacije koje možete. To će im pomoći u bržem reagovanju i hvatanju počinilaca.

Potražite podršku: Nakon incidenta, potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka. Traumatična iskustva mogu ostaviti emocionalni trag, i važno je potražiti pomoć ako je potrebno.

BONUS VIDEO 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading