LAŽNIM RAČUNIMA OŠTETIO DRŽAVNI BUDŽET! Uhapšen zbog poreske prevare i utaje!

Autor:

Hronika

19.01.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz krivičnu prijavu, privedeni će biti izveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu.

LAŽNIM RAČUNIMA OŠTETIO DRŽAVNI BUDŽET! Uhapšen zbog poreske prevare i utaje!

Foto: shutterstock

Ilustracija

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave Kragujevac i inspektora za suzbijanje privrednog kriminala PU Smederevo, uhapšen je osumnjičeni da je poreskom prevarom i utajom oštetio budžet Srbije za više od 9,8 miliona dinara.

- Osumnjičeni je tokom avgusta 2021. dostavio na knjiženje tri lažna računa, u ukupnom iznosu od 34.106.938 dinara sa iskazanim PDV-om od 5.684.489 dinara, koji su kasnije evidentirani u poslovnoj dokumentaciji privrednog društva i iskazani u podnetoj PDV prijavi kao prethodni porez, a za koji je neosnovano zahtevao povraćaj PDV-a - navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Foto: shutterstock

Policija

Vrednost lažnih računa neosnovano uvećavao

Takođe je za vrednost lažnih računa neosnovano uvećavao troškove poslovanja i na taj način umanjio osnovicu za obračun poreza na dobit, čime je izbegao plaćanje poreza na dobit u iznosu od 4.119.601 dinar.

Uz krivičnu prijavu, privedeni će biti izveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Novi Beograd uhapsili su I. L. (1996) zbog postojanja osnova sumnje da je sa još jednim osumnjičenim za kojim je raspisana potraga, prevarila više građana uzimajući im novac za navodni zakup stanova koje ne poseduje. 

Njih dvoje su, kako se sumnja, u proteklih mesec i po dana postavljali oglase za izdavanje stanova i od potencijalnih zakupaca najpre tražili depozit, a nakon uplate novca sa njima prekidali komunikaciju.  

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading