"Treba da se stide, obaveze prema Srbiji nisu ispunjene deset godina"! Sergej Lavrov osuo paljbu po EU zbog Kosova!

Autor:

Hronika

18.01.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lavrov je istakao da EU sada menja postojeće sporazume u korist Prištine, na način da ''Srbi na severu KiM nemaju nikakva prava''.

"Treba da se stide, obaveze prema Srbiji nisu ispunjene deset godina"! Sergej Lavrov osuo paljbu po EU zbog Kosova!

Foto: printscreen

Obaveze prema Srbiji, posebno u stvaranju Zajednice srpskih opština na severu KiM, nisu ispunjene više od 10 godina, a Evropska unija ne može ništa da uradi po ovom pitanju, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je istakao da EU ''treba da se stidi'' zbog nerešenog problema na KiM, uprkos Briselskom sporazumu iz 2013.

- Te 2013. postignut je dogovor Prištine i Beograda o stvaranju Zajednice srpskih opština. Prošlo je više od deset godina, ništa se nije promenilo. Došlo se do ćorsokaka u primeni sporazuma koji je EU predstavila kao svoje najveće diplomatsko dostignuće. Odugovlači se, a EU ne može ništa. Vidimo kako se nad Srbima iživljavaju, ako se govori o kosovskom problemu - rekao je on.

Istakao je da EU sada menja postojeće sporazume u korist Prištine, na način da ''Srbi na severu KiM nemaju nikakva prava''.

- Ta prava su apsolutno veštačka, dok stvarna vlast ostaje Albancima - ocenio je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, izneo je nedavno i svoje mišljenje o protestima u Beogradu posle izbora, ističući da Zapad nije spreman da se pomiri sa podrškom koju je srpski narod pružio predsedniku Aleksandru Vučiću.

Lavrov je ocenio da je pokušano nezakonito preuzimanje vlasti, ali da Srbija pamti dešavanja iz Ukrajine 2014. godine i zato na protestima nije bilo velikog broja ljudi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading