SRBI NEĆE VIŠE DA TRPE TEROR! U 9 časova počinje potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika Leposavića i Severne Mitrovice!

Autor:

Vesti

17.01.2024

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajnje je vreme da se zaustave akcije koje sprovode protiv srpskog naroda, rekao je Radović

SRBI NEĆE VIŠE DA TRPE TEROR! U 9 časova počinje potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika Leposavića i Severne Mitrovice!

Foto: Tanjug/Dopisnik KIM

Prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Leposavića počeće danas, izjavio je za Tanjug član inicijativne grupe iz te opštine Veselin Radović.

On je objasnio da je u ponedeljak dobijeno ovlašćenje da se za prikupljanje potpisa koristi prostor ispred zgrade Opštine Leposavić.

- U 9 sati počećemo prikupljanje potpisa za smenu nelegalnih i nelegitimnih vlasti koje se nalaze u opštini Leposavić. Krajnje je vreme da se zaustave akcije koje sprovode protiv srpskog naroda - rekao je Radović za Tanjug.

On je poručio da očekuje veliki odziv građana. Ranije u utorak, Sanja Krtinić iz građanske inicijative za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice izjavila je da će prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika te opštine takođe početi danas od 9 časova.

Ona je za Tanjug potvrdila da su prikupljena sva potrebna dokumenta i da će se potpisi prikupljati u hali sportova u Kosovskoj Mitrovici. Krtinić je naglasila da je trenutni, nelegitimno izabrani gradonačelnik donosio odluke koje nisu u interesu građana te opštine i dodala da očekuje veliki odziv građana, jer veruje da niko ne podržava ovakav način vođenja opština.

Lokalni izbori na severu Kosova su održani 23. aprila nakon ostavke gradonačelnika iz redova Srpske liste – najveće partije kosovskih Srba – koji su se usprotivili odluci samozvane Vlade Kosova da sprovede proces preregistracije sa srpskih na kosovske tablice. Na novim izborima Srbi nisu želeli da učestvuju, pa su im sadašnji gradonačelnici nametnuti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading