MILOŠ I STEFAN STOJANOVIĆ IZ GOTOVUŠE KOD ŠTRPCA, RANJENI NA BADNJI DAN 2023: Uprkos hicima ostaju na dedovini!

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Stojanović je danonoćno bdela nad Stefanom i Milošem u bolnici, ističući da su ih sačuvali sam Bog i praznik.

MILOŠ I STEFAN STOJANOVIĆ IZ GOTOVUŠE KOD ŠTRPCA, RANJENI NA BADNJI DAN 2023: Uprkos hicima ostaju na dedovini!

Foto: Tanjug/AP/Kosovo online/printscreen

Uhapšen napadač na Miloša i Stefana

Badnji dan 2023. godine je za porodicu Stojanović iz Gotovuše kod Štrpca, umesto mirnog i svečanog obeležavanja, bio obeležen napadom koji je uznemirio celu Srbiju. Stefan (12) i Miloš (21) Stojanović su se vraćali iz badnjaka kada je došlo do napada koji je šokirao javnost.

Hici koji su pogodili srca svakog Srbina

Napad koji je izvršio Azem Kurtaj, pripadnik tzv. Kosovske bezbednosne službe (KBS), ostavio je dubok trag na porodicu Stojanović i celu zajednicu. Hici su bili upućeni bez ikakvog povoda osim činjenice da su dečaci Srbi, što je izazvalo veliku tugu i bes među ljudima.

Hrabrost i oporavak dečaka

Posle pružene prve pomoći, Stefan i Miloš su prebačeni u KBC u Gračanici gde su hrabro podneli svoje povrede. Snimak Stefana kako leži na bolničkom krevetu, sa ubrzanim disanjem i jasno vidljivim otkucajima srca, ostavio je snažan utisak na javnost. Ipak, uz molitve i nadu, dečaci su se oporavili, a Stefan je istakao da se nije uplašio i hrabro se suočio sa situacijom.

Podrška porodice i zajednice

Porodica Stojanović je danonoćno bdela nad Stefanom i Milošem u bolnici, ističući da su ih sačuvali sam Bog i praznik. Iako su prošli kroz traumu, dečaci su pokazali izuzetnu hrabrost i odlučnost da se oporave.

Rešenost da ostanu na svojoj zemlji

Stefan i Miloš su simbol junaštva i rešenosti da ostanu na svom ognjištu uprkos svim izazovima. Porodica se bavi sakupljanjem lekovitog bilja, a Miloš je odlučan da nastavi porodični posao i ostane na ognjištu svojih predaka. Njihova rešenost da ostanu na Kosovu i Metohiji je inspiracija mnogima.

Budućnost i poruke nade

Iako je napad ostavio velike posledice na porodicu Stojanović, oni gledaju u budućnost sa nadom i verom. Njihova želja je da sva srpska deca na Kosovu i Metohiji odrastaju u miru i bezbednosti, te da se tragedije poput ove više nikada ne ponove.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading