OSUĐEN JE NA DOŽIVOTNU, A SADA... Odličuje se o presudi Goranu Džoniću: Osuđen za jezivo ubistvo porodice Đokić, pa se ŽALIO!

Autor:

Hronika

17.01.2024

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija je pročitao odbranu Džonića datu pred tužilaštvom kao i odbranu koju je izneo na suđenju u Višem sudu u Nišu, a evo šta će da usledi.

OSUĐEN JE NA DOŽIVOTNU, A SADA... Odličuje se o presudi Goranu Džoniću: Osuđen za jezivo ubistvo porodice Đokić, pa se ŽALIO!

Foto: Republika, Facebook

Goran Džonić

Apelacioni sud u Nišu danas razmatra žalbu penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića (59) iz Moravca, koji je nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu osuđen na na doživotnu robiju, jer je 27. septembra 2021. godine ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

Sednica veća Apelacionog suda počela je u 11 časova, a osim branioca po službenoj dužnosti, advokatice Biljane Pešić, sednici prisustvuje i Goran Džonić.

On je u zgradu suda doveden iz pritvorske jedinice Kazneno - popravnog doma u Nišu, gde čeka pravosnažnost presude.

Džonić već dvadesetak minuta mirno sluša kako sudija izvestilac Aleksandar Perunović čita presudu Višeg suda u Nišu kojom je nepravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog teškog ubistva jer je iz koristoljublja ubio i zapalio troje članova porodice Đokić.

Sudija Perunović je pročitao odbranu Džonića datu pred tužilaštvom kao i odbranu koju je izneo na suđenju u Višem sudu u Nišu.

Pored Džonića u sudnici su dvojica zatvorskih stražara, piše Blic.

Glavom lupao od sto

Posle godinu i po dana istrage i nakon tri i po meseca suđenja, prvostepena presuda Goranu Džoniću izrečena je 13.juna prošle godine. Veće Višeg suda u Nišu kojim je predsedavao sudija Mirko Drašković oglasilo ga je krivim za teško ubistvo troje članova porodice Đokić u sticaju sa krivičnim delom nezakonito posedovanje oružja i eksplozivnih materija i osudilo ga, nepravosnažno, na doživotni zatvor.

Dok je sudija Drašković čitao presudu Džonić je teatralno uzviknuo: "Zašto?! Za šta?"! Nakon toga počeo je da udara glavom od sto i da viče: "Nisam ja to uradio, hoću da se ubijem!". Posle toga su ga iz sudnice, sa rukama na leđima, izveli zatvorski stražari. Primetno je bilo, da iako je Džonić na suđenju glumio nekakvog nemoćnog čoveka, tražeći i veštačenje tim povodom, trojica stražara su ga maltene jedva savladali kada je počeo da viče u sudnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading