OVI ĐACI SU VEĆ HEROJI, A SADA SU SPREMNI DA URADE JOŠ JEDNO VELIKO DELO! Odlučili da pomognu nastavnici ranjenoj u "Ribnikaru"

Autor:

Hronika

15.01.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji žele da pruže podršku i pomoć mogu to učiniti putem računa: 160600000190156812. Svaki doprinos je od velikog značaja i pomaže u ostvarivanju cilja da se profesorki Stevanović pruži potrebna pomoć i podrška u procesu oporavka.

OVI ĐACI SU VEĆ HEROJI, A SADA SU SPREMNI DA URADE JOŠ JEDNO VELIKO DELO! Odlučili da pomognu nastavnici ranjenoj u "Ribnikaru"

Foto: ST/Nemanja Pančić, os-ribnikar.edu.rs

Učenici Sportske gimnazije iz Beograda spremaju se da odigraju dve predstave u pozorištu "Dadov" u znak podrške nastavnici istorije Tatjani Stevanović, koja je ranjena u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar". Profesorka Verica Đoković ističe da će sav prihod od prodatih ulaznica biti namenjen profesorki Stevanović, te da je njihov cilj da pokažu solidarnost i podršku prema njoj u ovim teškim trenucima.

- Sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je profesorki Tatjani Stevanović, koja je povređena u tragediji u Ribnikaru. Ribnikar je naša kolektivna rana. Da se nikada ne ponovi taj dan i da se ne zaboravi. Verujem da živimo u humanom društvu u kome čovek ne sme da ne vidi čoveka pored sebe. Beznađe i apatiju pobedićemo solidarnošću, brigom za druge, darovanjem. Želimo da Tatjana zna da nije sama - poručuje profesorka Đoković.

Humanitarni angažman učenika Sportske gimnazije

Ovo nije prvi put da su učenici Sportske gimnazije pokazali svoju humanost. Ranije su organizovali predstavu kako bi prikupili novac za lečenje svog drugara Ognjena Kapate, koji boluje od leukemije visokog rizika. Njihova rešenost da pruže podršku i pomoć drugima je zaista inspirativna.

Predstava koju će odigrati učenici nosi naziv "Zamislite" i govori o ljubavi, zajedništvu i razumevanju. Profesorka Đoković ističe da je tekst predstave napisala profesorka Ivana Marinko, a da su zajedničkim radom uspeli da je režiraju. Osim toga, učenici su osmislili bedževe za predstavu, koje će prodavati vršnjacima u svim beogradskim školama kako bi prikupili što više novca za pomoć nastavnici Stevanović.

- Predstava govori o ljubavi, zajedništvu, razumevanju. Da bismo skupili više novca, osmislili smo bedževe za predstavu, koje će učenici Sportske gimnazije prodavati vršnjacima u svim beogradskim školama. U našim dosadašnjim humanitarnim akcija, pa i u ovoj, prvu podršku i vetar u leđa daje nam divna Danijela Popović Jurić i RED Communication agencija. Zahvaljujemo se glumici Mileni Vasić, koja je rado pristala da promoviše ovu našu ideju. Volela bih da svi ljudi dobrog srca, preduzeća i kompanije slede njihov primer, da nam pomognu da skupimo novac i ovim malim gestom pokažemo Tatjani da razumemo njenu bol - poručuje profesorka Sportske gmnazije.

Podrška i angažman zajednice

U ovom humanitarnom poduhvatu, učenicima Sportske gimnazije pružaju podršku glumica Milena Vasić, kao i agencija RED Communication. Takođe, profesorka Đoković poziva sve ljude dobrog srca, preduzeća i kompanije da slede njihov primer i pruže pomoć kako bi pokazali solidarnost i razumevanje prema nastavnici Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading