SRPSKI POLITIČAR UBIJEN PRED TELEVIZIJSKIM KAMERAMA: Tajna iza ubistva Boška Peroševića, ovo su detalji koje javnost nije znala!

Autor:

Hronika

14.01.2024

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

24 godine od ubistva Boška Peroševića na Novosadskom sajmu

SRPSKI POLITIČAR UBIJEN PRED TELEVIZIJSKIM KAMERAMA: Tajna iza ubistva Boška Peroševića, ovo su detalji koje javnost nije znala!

Foto: youtube.com/printscreen/Rudar7/RTV


Ove godine se navršava 24 godine od ubistva Boška Peroševića, visokog funkcionera SPS, koji je tragično nastradao tokom obilaska Novosadskog sajma 13. maja 2000. godine. Iako je prošlo toliko vremena, ubistvo jednog od najperspektivnijih srpskih političara u to vreme i dalje nije rasvetljeno, a naručilac likvidacije ostaje nepoznat.

**Ubistvo pred televizijskim kamerama**

Perošević je ubijen pucnjem iz pištolja u glavu, dok je obilazio sajam. Napadač, portir Novosadskog sajma Milivoje Gutović, pucao je na njega dva sata nakon otvaranja Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Iako su lekari uložili napore da ga spasu, Perošević je preminuo nekoliko sati kasnije.


**Tragični događaj**

Prema izjavama očevidaca, neposredno pre napada, Peroševiću je zazvonio mobilni telefon, nakon čega je Gutović prišao i pucao mu u potiljak. Nakon napada, tadašnji predsednik Skupštine Vojvodine dr Živorad Smiljanić pritekao je u pomoć Peroševiću, ali nažalost, bilo je prekasno.

**Pokušaj bega i hapšenje napadača**

Gutović je nakon zločina pokušao da pobegne, ali je uhvaćen od strane radnika obezbeđenja i posetilaca sajma. Istražitelji su kasnije utvrdili da je Gutović bio neuračunljiv u trenutku zločina, međutim, naručilac ubistva i dalje nije identifikovan.

**Nedorečena istraga**

Ni posle 24 godine, istraga o nalogodavcu ubistva Boška Peroševića nije dovedena do kraja. Identitet osobe koja je naručila ovaj zločin i dalje ostaje misterija, ostavljajući porodicu, prijatelje i javnost u neizvesnosti i šoku. Ovaj tragični događaj ostaje duboko urezan u sećanju kao jedan od najvećih misterija srpske političke scene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading