VOZIO SA 3,24 PROMILA ALKOHOLA U KRVI: Uhapšen pijani vozač

Autor:

Hronika

11.01.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati.

VOZIO SA 3,24 PROMILA ALKOHOLA U KRVI: Uhapšen pijani vozač

Foto: pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu su isključili iz saobraćaja 52-godišnjeg vozača automobila "opel vektra" zbog vožnje pod uticajem alkohola. Vozač je upravljao vozilom sa neverovatnih 3,24 promila alkohola u organizmu, čime je ozbiljno ugrozio bezbednost saobraćaja.

Nakon što je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati. Ovo je u skladu sa propisima i predstavlja adekvatnu meru kojom se sankcioniše vozačko ponašanje koje ugrožava bezbednost u saobraćaju.

Protiv vozača će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave, kao što je navedeno u saopštenju iz MUP-a. Ovaj slučaj će biti procesuiran u skladu sa zakonom, a vozač će snositi odgovornost za svoje postupke.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Zlatko Belencan, izjavio je da je tokom novogodišnjih praznika više od hiljadu vozača zatečeno da upravlja motornim vozilima pod dejstvom alkohola.

Ova alarmantna brojka naglašava ozbiljan problem vožnje pod uticajem alkohola koji predstavlja ozbiljnu pretnju bezbednosti u saobraćaju.

Belencan je istakao da je, kada je reč o stanju bezbednosti saobraćaja, 2023. godina prošla sa 56 manje poginulih u odnosu na 2022. godinu. Međutim, i pored ovog poboljšanja, situacija je i dalje zabrinjavajuća.

Policija je opredeljena da smanji broj saobraćajnih nezgoda i ublaži posledice istih, te je neophodno da svi učesnici u saobraćaju preuzmu odgovornost za svoje ponašanje na putevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading