OPSADNO STANJE! DEČAK UBICA NAPRAVIO HAOS PA POBEGAO! Sve raspoložive jedinice tragaju za NJIM - počinio još jedno KRIVIČNO DELO! (FOTO)

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

04.01.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezvanično se saznaje da je odmah nakon bekstva izvršio još jednu pljačku.

OPSADNO STANJE! DEČAK UBICA NAPRAVIO HAOS PA POBEGAO! Sve raspoložive jedinice tragaju za NJIM - počinio još jedno KRIVIČNO DELO! (FOTO)

Foto: INSTAGRAM: 192_RS / SCREENSHOT

Dečak ubica

Trinaestogodišnji dečak ubica, identifikovan kao Z.N., koji je priveden zajedno sa šesnaestogodišnjim sugrađaninom zbog sumnje da su izvršili niz pljački širom Novog Sada, ponovo je pobegao iz Centra za socijalni rad nakon što mu je pritvor bio određen.

Nezvanično se saznaje da je odmah nakon bekstva izvršio još jednu pljačku.

Ovo je već izmaklo svakoj kontroli zato što je maloletnik ponovo smešten u ustanovu iz koje je već jednom pobegao a sada je to ponovo učinio za manje od 24 sata i odmah počinio još jednu pljačku. Mlađi brat mu nije ništa bolji i stvarno ne znamo šta ćemo sa njima zato što je zakon na njihovoj strani. Počine krivično delo, mi ih sklonimo sa ulice a oni pobegnu i tako u krug - kažu, piše Blic.

Z.N. je zajedno sa mlađim bratom V.N. (11) osumnjičen za ubistvo Todora Šunjke (75) u Tovariševu u aprilu prošle godine, ali zbog njihove maloletnosti, nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa. To je iskoristio kako bi pobegao iz Centra za socijalni rad.

Foto: Shutterstock

- Povodom krivične prijave PU Novi Sad, zaprimljene kod ovog Tužilaštva dana 10.07.2023. godine, pred ovim Tužilaštvom u toku je postupak dokaznih radnji protiv S.N. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika, te će nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja biti doneta javnotužilačka odluka - navedeno je u odgovoru OJT.

Policija je utvrdila da su maloletna braća, nakon bekstva, počinila 32 krađe i pokušaja krađe. Sada se Z.N. sa prijateljem sumnjiči da je izvršio još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe u Novom Sadu.

Nadležni organi se suočavaju sa izazovom jer zakon na njihovoj strani ne dozvoljava pritvaranje maloletnika mlađih od 14 godina. Maloletna braća su već bila identifikovana kao počinioci 32 krivična dela, ali su ostala na slobodi zbog svoje maloletnosti.

Postupak dokaznih radnji protiv majke maloletnih delinkvenata je u toku, a nadležni izražavaju zabrinutost zbog ponovljenih bekstava i novih krivičnih dela počinjenih od strane maloletnog Z.N.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading