VANJA UPUCANA DVA - TRI PUTA? Toma Fila o monstruoznom zločinu koji je potresao region: Utvrdilo se da majka nije imala novac!

Autor:

Hronika

23.12.2023

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Toma Fila govorio je o stravičnom ubistvu Vanje Đorčevske.

VANJA UPUCANA DVA - TRI PUTA? Toma Fila o monstruoznom zločinu koji je potresao region: Utvrdilo se da majka nije imala novac!

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Ubistvo Vanje Đorčevske (14), koja je nestala 27. novembra, a čije je telo pronađeno 3. decembra u selu kod Skoplja, potreslo je čitav region. U tužilaštvo su stigli nalazi obdukcije, ali je javnosti i dalje nepoznato šta se dogodilo sa devojčicom.

O jezivom zločinu koji je potresao javnost u Makedoniji i širom regiona, govorio je advokat Toma Fila.

- Ceo slučaj pratim od prvog dana. Govorio sam i za makedonske medije o slučaju koji je njih potresao. Ono što mogu da kažem jeste da je sad sve na tužilaštvu i jasno moraju da kažu šta je motiv jer u suprotnom bez motiva nema zločina. Dobro je što su svi uhapšeni i što su razdvojeni, pa nek se otkrije ko je kakvu ulogu imao. Siguran sam da će Turska izručiti što brže može glavnog osumnjičenog. Nikome u zemlji ne treba dripac - objašnjava Toma Fila i dodaje da samo obdukcija može da utvrdi da li je devojčica živa ubijena ili se ugušila, pa su onda odlučili da se ''otarase'' tela.

Republika

Foto: Facebook

Vanja Đorčevska ubijena

- Vidim da je otac osumnjičen da je, navodno, odao kretanje devojčice. Svi zaboravljamo jedno, da nije morao otac da im kaže kada izlazi i gde ide, kada je dete uvek u isto vreme išlo u školu i istim putem. Srećom te sestra nije krenula sa njom i ona bi bila žrtva. Osumnjičeni su bili rešeni da baš tog dana otmu Vanju i ko god da je bio u njenom društvu bio bi kolaterna šteta - kaže Fila i ističe da ga najviše brine što tužilaštvo nije još definisalo motiv.

- Kako je moguće da je otmica ili iznuda kada se utvrdilo da majka i nije imala novca jer stan, kuća nisu ni prodati. Nije jasno šta je krenulo po zlu pa su dva tri puta pucali u dete. Sumnjam da se devojčica ugušila, pa su bili prinuđeni da je ubiju. Pročitao sam da su imali opremu za otmicu i mislim da im nije plan bio da ubiju dete. Veliki zadatak je na tužilaštvu da dokaže šta im je bila namera i kako je dete na kraju mrtvo - rekao je Toma Fila za Telegraf.

Republika

Foto: ATA Images

Toma Fila

Podsetimo, šestorica osumnjičenih za ovaj zločin su u zatvoru, među kojima je i Vanjin otac Aleksandar Đorčevski. Glavni osumnjičeni je Ljupčo Palevski Palčo, koji se nalazi u ekstradicionom zatvoru u Turskoj i čeka se njegovo izručenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading