OVO JE PRVA ŽENA OSUĐENA NA MAKSIMALNU KAZNU ZATVORA: Olivera ubila taksistu zbog nepunih 600 dinara!

Autor:

Hronika

21.12.2023

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ubistva, Olivera se pridružila Slobodanu Jordanovu, a njihovo bekstvo je zaprepastilo javnost, nazvavši ih "srpskim Boni i Klajd".

OVO JE PRVA ŽENA OSUĐENA NA MAKSIMALNU KAZNU ZATVORA: Olivera ubila taksistu zbog nepunih 600 dinara!

Foto: Privatna arhiva

Olievra Krsmanić

Olivera Krsmanić je postala poznata javnosti kao prva žena u Srbiji koja je osuđena na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina. Njeno brutalno ubistvo taksiste Nezira Šišića zbog iznosa od 597 dinara šokiralo je javnost i pokrenulo lavinu polemika o njenom motivu i postupanju.

Bez milosti prema taksisti

Godine 2005, sa samo 20 godina, Olivera je pozvala taksi kako bi otišla do odredišta na Ceraku. Kada su stigli, račun je iznosio 597 dinara, a nakon što je taksista uzeo novac, Olivera je odlučila da ne želi da plati. Bez ikakvog oklevanja, izvukla je pištolj i upucala taksistu u potiljak, ostavivši ga da umre.

Srpski Boni i Klajd

Nakon ubistva, Olivera se pridružila Slobodanu Jordanovu, a njihovo bekstvo je zaprepastilo javnost, nazvavši ih "srpskim Boni i Klajd". U svojoj pljačkaškoj vožnji, Jordanov je ubio radnika Zorana Radovića na benzinskoj pumpi u selu Mojsinje kod Čačka. Njih dvoje su dalje odvezli automobil do sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca, gde su ga zapalili pre nego što su uhapšeni nekoliko dana kasnije.

Odlazak u zatvor

Olivera je prvobitno osuđena na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je kasnije tokom suđenja tvrdila da ju je jedan policajac držao kao robinju i zlostavljao. Konačno je osuđena na 15 godina zatvora, a 2020. godine puštena je na slobodu, mesec i po dana pre odsluženja cele kazne.

Planovi posle izlaska iz zatvora

Tokom boravka u zatvoru, Olivera je pokazala primereno ponašanje, završila je brojne kurseve i zanate, a često je komunicirala sa članovima porodice. Nakon izlaska na slobodu, planirala je da promeni svoj život iz korena i ode kod majke u inostranstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading