BOJAN ISKASAPIO ŽRTVU U LOKALU, PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Naloženo psihijatrijsko veštačenje Kruševljanina!

Autor:

Hronika

15.12.2023

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo se dogodilo kada je Misaković počeo da maltretira muzičare u popularnom pabu.

BOJAN ISKASAPIO ŽRTVU U LOKALU, PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Naloženo psihijatrijsko veštačenje Kruševljanina!

Foto: Facebook

Bojan Misaković (34), osumnjičen za teško ubistvo u Kruševcu 4. oktobra, prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, saznaju „Novosti“.

Naloženo je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, kome je ranije produžen pritvor. Očekuje se da optužnica budu uskoro podignuta. Krivično delo je u ovoj fazi istrage okvalifikovano kao teško ubistvo na podmukao način.

Ubistvo Kruševljanina Ivana Krtolice (41) pogodilo je ceo grad iz najmanje tri razloga: ubijeni je bio potpuno nevin u celoj situaciji, ubio ga je gost lokala sa debljim dosijeom i ubistvo se dogodilo u ugostiteljskom objektu, koji je poznat kao porodično mesto za izlazak svih generacija.

Prema saznanjima "Novosti", ubistvo se dogodilo kada je Misaković počeo da maltretira muzičare u popularnom pabu.

- Osumnjičeni je dobacivao, vikao, a onda mu je Ivanovo društvo najpristojnije skrenulo pažnju na ponašanje i to rečima "hej, dođi s nama da popiješ piće, ma pusti muziku", u najboljoj nameri da se smiri situacija. Na žalost, ovaj je uzeo nož, prošao pored dvojice Ivanovih prijatelja i Ivanu diretno zario nož u vrat. I onda se dao u bekstvo - navode izvori „Novosti“.

Prema saznanjima, sa okrvavljenim nožem, osumnjičeni je Misaković otišao je niže ka staroj pijaci u drugu kafanu. Kada su tamošnji gosti i vlasnik videli prizor, zaključali su lokal i odmah pozvali policiju. Policija je prema informacijama "Novosti" brzo stigla na lice mesta.

- Brzom akcijom rasvetljavanja i lišavanja slobode osumnjičenog za ubistvo uspeli smo da sprečimo izvršioca da eventualno još nekoga povredi – predočava pukovnik Ivan Milenković,načelnik PU Kruševac.

- Prilikom hapšenja, kod sebe je imao nož, a na mestu, gde je lišen slobode, ispred ugostiteljskog objekta bilo je građana. Otklonjena je svaka dalja opasnost po sve prisutne.

NEPREŽALjEN

Više stotina ljudi bilo je na sahrani Ivana Krtolice.

- O tome kakav je bio govori svaki cvet, svaka sveća ovde upaljena. Vi ga znate iz škole, s ulice, sa posla, ja ga znam na drugoj razini. Iz crkve. I reći ću vam da je bio Božiji čovek. Dolazio je u crkvu, molio se, verovao, odlazio na Hilandar, gde se trudio da se naš hram obnovi - rekao je otac Željko Marković, starešina crkve Lazarica i prijatelj porodice.

Ivanovi prijatelji ističu da se sa osumnjičenim nisu uopšte poznavali. Ivana Krtolicu, međutim, znali su mnogi i to isključivo po dobrom. Neutešna majka, Anka Krtolica smogla je snage da ispriča „Novosti“ kakav je bio njen sin, ne mireći se sa činjenicom da o njemu mora da govori u prošlom vremenu.

- On je najtoplija duša, brižan,dobar...- posvedočila je Anka Krtolica, majka ubijenog Ivana.

Rezultati obdukcije pokatali su da žrtva nije imala šanse da preživi. Ivan je uboden u vratnu arteriju i po prijemu u bolnicu, koja se nalazi u istoj ulici, gde se i dogodilo ubistvo, lekari ništa nisu mogli da učine. Tokom dosadašnje istrage Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu utvrđeno je i da je Misaković neposredno pre zločina uzimao lekove i alkohol, ali je naložena i dodatna toksikologija.

I dok je žrtva bio čovek za primer, zaposlen u građevinskoj firmi, brižan sin i dobar prijatelj, dotle je osumnjičeni poznat po problematičnom ponašanju. U Kukljinu odakle je rodom, ispričali su „Novostima“ da su od njega zazirali mnogi. 

- Roditelji su mu preminuli maltene od muke, ostao mu je samo brat - ispričali su sagovornici "Novosti" iz Kukljina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading