SAHRANJENA DANIJELA IZ BADOVINACA: Položena pored oca koji je sa njom bio u trenutku nesreće!

Autor:

Hronika

12.12.2023

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tužnoj povorci koja je mladu devojku ispratila na večni počinak čuli su se jecaji, a retko ko nije zaplakao.

SAHRANJENA DANIJELA IZ BADOVINACA: Položena pored oca koji je sa njom bio u trenutku nesreće!

Foto: Facebook/Printscreen/Покренимо Мачву

Na seoskom groblju u Badovincima danas je sahranjena Danijela P. (18) koja je juče podlegla povredama posle teške saobraćajne nesreće 15. oktobra. Nesrećna devojka počivaće pored oca Radiše (48) koji je u kobnoj noći poginuo na mestu nesreće kada se automobil BMW kojim je ona upravljala sleteo sa puta i udario u drvo.

Skrhana bolom zbog tragične smrti najstarije ćerke majka Marija je grlila i tešila mlađe ćerke Natašu i Aleksandru. U tužnoj povorci koja je mladu devojku ispratila na večni počinak čuli su se jecaji, a retko ko nije zaplakao.

- Velika tuga, šta drugo može da se kaže. Završila školu, tek stasala, pred njom je bio život. Svako u selu se molio da se oporavi, ali na žalost povrede su bile teške. Otac je nastradao na mestu, a ona se borila dva meseca da preživi - ispričao je komšija.

Posle nesreće Danijela je hospitalizovana u šabačkoj bolnici, a potom u Kliničkom centru u Beogradu, odakle je ponovo vraćena u Šabac. Nije se budila iz kome, tek nekoliko puta je odsutno otvorila oči pustila suzu kada su u poseti bile majka i sestre.

Pitajući se kako će se majka i dve ćerke same dalje boriti kroz život posle velike porodične tragedije, meštani pričaju da su uvek živeli skromno, borili se zarađujući dnevnice, a Radiša se kao glava kuće požrtvovano trudio da ćerke izvede na pravi put i supruzi omogući da se leči od bolesti koja joj je prošle godine otkrivena.

- Vodio je brigu o svojoj porodici iako je kao dete živeo po domovima za siročad i nikada nije osetio pravu roditeljsku ljubav. Najaviše se promenio od kada se oženio i dobio ćerke. Voleli su ga u selu jer je bio dobar čovek, skroman, pomalo stidljiv, a prijatelji su najviše učinili za njega kada su mu našli posao na građevini u Nemačkoj. Zahvaljujući tome je, kako kažu, stao na svoje noge - pričaju u selu.

Iz Nemačke je kući slao novac deci i supruzi i kupio plac na kojem je želeo da zida kuću.

Tragedija u noći 15. oktobra, u povratku kući sa svadbe bliskog rođaka u jednoj svečanoj sali u Bogatiću, prekinula je planove za lepšu budućnost. Pošto je malo više popio na svadbi Radiša je dao ćerki da vozi iako još nije položila vozački ispit. Snažan auto je u krivini sleteo sa puta, zakucao se u drvo i prepolovio. Radišino beživotno telo izvukli su vatrogasci, a ćerka Danijela je bez svesti prebačena u bolnicu.

- Kada je Radiša poginuo mnogi su pomogli oko sahrane. Od srca su pomogli ljudi iz sela, prijatelji iz inostranstva, kao i mesna zajednica. Sakupljen je novac ne samo da se Radiša dostojanstveno sahrani, već i da se zbrine njegova porodica. Još tada se u selu čulo kako bi bilo lepo da se na placu koji je kupio ozida kuća pošto nemaju svoju i žive u kiriji - rekao je blizak prijatelj porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading