VATRA "GUTA" STAMBENU ZGRADU U ČAČKU: Vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar! (FOTO)

Autor:

Hronika

11.12.2023

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prvim nezvaničnim informacijama sa terena, do požara je došlo kada se zapalio dimnjak na zgradi.

VATRA "GUTA" STAMBENU ZGRADU U ČAČKU: Vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar! (FOTO)

Foto: RINA

Tokom večernjih sati u širem centru Čačka, u Nemanjinoj ulici, došlo je do požara na jednoj od stambenih zgrada. Prema prvim nezvaničnim informacijama sa terena, do požara je došlo kada se zapalio dimnjak na zgradi.

- Čuli smo metež u ulazu, potom osetili miris paljevine. Odmah smo istrčali napolje u strahu da se vatra ne proširi. Cela zgrada je puna dima i teško se diše - rekao je za RINU jedan od stanara.

Na lice mesta odmah su izašli pripadnici vatrogasne jedinice koji još uvek uz velike napore pokušavaju da ugase vatru.

Na svu sreću, u ovom požaru nije bilo povređenih lica.

Podsetimo pre sedam dana u stanu na prvom spratu u Trnavskoj ulici u Čačku život je izgubila K.D., starije životne dobi. Žena je živela u stanu iznad jedinice u kojoj je izbio požar, a nastradala je od posledica gušenja.

U Prijemno-urgentnu službu čačanske Opšte bolnice su primljene i dve starije žene, sestre, u čijem je stanu na prvom spratu buknula vatra.

- Dve žene su primljene iz požara u teškom opstem stanju. Obe su smeštene u jedinicu intenzivne nege - izjavila je dr Marija Stranjanac, PR bolnice u Čačku.

Kako su rekli reporteru Kurira stanari, zgrada u Trnavskoj je priključena na sistem daljinskig grejanja.

- Pretpostavlja se da su se starice u stanu dogrevale grejalicom i da je ona uzrok požara. Nakon obavljenog uviđaja, znaće se šta je uzrok - rekao je izvor iz istrage.

Stanari ove zgrade juče su evakuisani, ali su se tokom dana svi vratili u svoje stanove. U popodnevnim satima njima je uključena i struja.

- Vatra je zahvatila stan iznad, u kojem je nastradala starija komšinica. Ali se vatra proširila i na okolne stanove. Vatra je prodrla u sve okolne stanove - rekle su komšje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading