U VLADIMIRA ISPALJENO PREKO 30 METAKA, UBICA GA OVERIO U GLAVU: Krvava osveta na Vračaru, a evo šta se krije iza likvidacije!

Autor:

Hronika

11.12.2023

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Ratković je bio plaćeni ubica i bivši pripadnik JSO, već poznat policiji i ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva.

U VLADIMIRA ISPALJENO PREKO 30 METAKA, UBICA GA OVERIO U GLAVU: Krvava osveta na Vračaru, a evo šta se krije iza likvidacije!

Foto: FACEBOOK, citulje

Predrag Ratković

Vladimir Bjelanović iz Beograda ubijen je pre osam godina u "sačekuši" u Mileševskoj ulici na beogradskom Vračaru. Njegova devojka Tijana M. pukom srećom nije povređena u krvavom obračunu. Ubica je na žrtvu iz „heklera“ ispalio više od 30 metaka i na kraju ga "overio" u glavu, pobegavši crnim "fijatom“.

Suđenje i kazne

Stefan Blagojević osuđen je na 20 godina zatvora, a Predrag Ratković na 16 godina za ubistvo Vladimira Bjelanovića. Apelacioni sud je krajem 2018. godine ukinuo presudu kojom su osuđeni na po 30 godina zatvora za likvidaciju Bjelanovića.

Detalji zločina

Napad se dogodio 9. decembra 2015. godine u centru Beograda, naočigled mnogobrojnih prolaznika, u blizini škole, vrtića, parka, dečjeg pozorišta „Puž“ i policijske stanice Vračar. U pucnjavi je oštećeno čak deset parkiranih automobila.

Hapšenje i izručenje

Stefan Blagojević je uhapšen četiri dana kasnije u Zvorniku u Republici Srpskoj, gde je koristio falsifikovani BiH pasoš na ime Drago Crnomarković. Kasnije je predat Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, a potom izručen Srbiji.

Pozadina zločina

Vladimir Bjelanović je živeo sa devojkom Tijanom M. u njenom stanu u Mileševskoj ulici. Protiv njega je bilo podneto više od 30 krivičnih prijava zbog krađa, razbojništava, krađa vozila, a u poslednje vreme se bavio prodajom vozila.

Osuđeni ubica

Predrag Ratković je bio plaćeni ubica i bivši pripadnik JSO, već poznat policiji i ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva. Za likvidaciju Bjelanovića dobio je novac, a nakon hapšenja su se javili prijatelji koji su mu pružili podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading