DETALJI SA SUĐENJA ŽENI KOJA JE UBILA MUŽA: Odloženo za sledeći godinu, u sudnici se nije pojavio advokat, kao ni punomoćnik oštećenih

Autor:

Vesti

29.11.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasmina je na ponovljeno suđenje došla sa slobode.

DETALJI SA SUĐENJA ŽENI KOJA JE UBILA MUŽA: Odloženo za sledeći godinu, u sudnici se nije pojavio advokat, kao ni punomoćnik oštećenih

Foto: facebook.com/printscreen

Jasmina Bajović ubila muža Milorada

Početak ponovljenog suđenja Jasmini Bajović, koja je prvostepeno osuđena na tri godine zatvora zbog ubistva na mah zbog toga što je supruga Milorada ubola nožem, odložen je za sledeću godinu.

Apelacioni sud je krajem oktobra ukinuo prvostepenu presudu od tri godine zatvora za ubistvo na mah i vratio predmet na ponovno suđenje.

Suđenje je odloženo jer u sudnicu nije pristupio Jasminin branilac. Kako je objasnila, on na suđenje nije došao zbog bolesti.

U sud nije došla ni punomoćnica oštećenih Marija Popović.

Jasmina je na ponovljeno suđenje došla sa slobode, u pratnji sestre.

Foto: facebook.com/printscreen

Jasmina Bajović

 

Da podsetimo, sudsko veće je, pri izricanju orvostepene presude, odbilo oba predloge kvalifikacije dela tužioca i odbrane i dalo svoju kvalifikaciju - ubistvo na mah, osudivši Jasminu na tri godine zatvora.O

- Ona je, ne svojom krivicom, dovedena u stanje razdraženosti. Iz kuhinje je uzela nož i zadala mu jednu ubodnu ranu, time probivši prednji zid desne srčane komore. Suprugu je nanela tešku telesnu povredu opasnu po život, nakon koje je usledila smrt, te je izvršila ubistvo na mah. Sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju tužilaštva, ali ni odbrane. Krivično delo izvršeno je u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Ono je posledica stanja koje je okrivljena godinama trpela. Odlučili smo da delo kvalifikujemo kao ubistvo na mah. Kazna za to delo je od jedne do osam godina i smatramo da je kazna od tri godine pravedna - obrazložila je sudija.

Ipak, ta presuda je odlukom Apelacionog suda ukinuta i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

U odluci Apelacionog suda istaknuto je da je sud svakako morao da navede šta je pokojni Milorad uradio, a što je dovelo do impulsivnog ponašanja okrivljene Jasmine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading