STEFANU KOJI JE PRESUDIO MARIJI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI KREĆE SUĐENJE: Nadrogiran iskasapio beograđanku, pa je pokrao!

Autor:

Hronika

01.12.2023

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana osumnjičenog Stefana S. insistira da on bude izručen Srbiji.

STEFANU KOJI JE PRESUDIO MARIJI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI KREĆE SUĐENJE: Nadrogiran iskasapio beograđanku, pa je pokrao!

Foto: shutterstock

Srpskom državljaninu Stefanu S. (27) iz Niša koji se sumnjiči da je zverski ubio programerku Mariju Dmitović (42) iz Beograda za Novu godinu u češkom gradu Brno počelo je suđenje.

Da podsetimo, zločin se dogodio 31. decembra prošle godine u stanu žrtve u Brnu gde je živela sa porodicom, koja je tih dana bila odsutna zbog praznika koje su proveli u Srbiji. Osumnjičeni je nožem iskasapio žrtvu i ostavio da leži nasred poda u stanu, dok je on pokrao i pobegao. Zločin je otkriven nekoliko dana kasnije, kada su Marijini prijatelji sa policijom ušli u stan i zatekli je mrtvu.

- Na početku suđenja osumnjičeni je sve vreme negirao krivicu, a sumnja se da je motiv ovog zločina ljubomora. Navodno, osumnjičeni i žrtva su bili malo više od prijatelja, iako je ona bila u braku - navodi izvor i dodaje:

- Navodno, Marija nije želela takvu vrstu odnosa s njim, ali Stefan S. takvu odluku nije mogao da prihvati, pa su tu nastali njihovi problemi. Kobnog dana on je došao kod nje u stan, jer njen suprug nije bio u Brnu. Kako je utvrđeno, Stefan S. je tog dana bio pod dejstvom narkotika, konzumirao je kristal met u kombinaciji sa heroinom, kako je i sam priznao.

Prijatelj ubijene Marije Dmitrović kaže da njen suprug često nije bio u Brnu zbog posla, pa se sumnja da je ona u tom periodu upoznala svog ubicu.

Odbrana osumnjičenog Stefana S. insistira da on bude izručen Srbiji.

- Advokati koje brane Stefana S. traže i insistiraju na tome da se on izruči Srbiji jer ga i ona potražuje zbog drugih krivičnih dela. Međutim, o tome da li će Češka dozvoliti ovako nešto još uvek nije poznato, ali gotovo na svakom suđenju je reč o tome da žele da ga izruče - navodi izvor i dodaje:

- Osumnjičeni se na suđenjima ponaša poprilično dekoncentrisano i van sebe.

Marijina porodica je neutešna od kada su saznali da je ubijena, i traže maksimalnu kaznu zatvora, a osumnjičenom Srbinu za ovaj zločin preti kazna od 20 godina do doživotne robije.

Republika

Foto: shutterstock, Facebook

 

Pa da podsetimo, Marijin suprug i dete ostali su u Beogradu tokom praznika, a ona je bila u Brnom. Naime, oni su zabrinuli nakon što se ona nekoliko dana nije javljala na telefon što je bilo veoma čudno za nju. Marijin suprug, kako smo ranije pisali, pozvao je prijatelja i zamolio ga da ode do njihovog stana i vidi šta se dešava sa njom. Takođe, ubijena se nije javila ni poslodavcima, pa je policija zajedno sa prijateljem koji je i prijavio nestanak otišla do stana.

Ispred vrata stana osetio se neprijatan miris, a kada su razvalili vrata zatekli su Mariju kako leži nasred poda u lokvi krvi. Prizor je bio jeziv, a istragom je utvrđeno da je osumnjičeni poznavao žrtvu, a nije bilo ni tragova obijanja.

Stefan S. je uhapšen nakon što je priveden zbog alkohola, a policiji je tada dao lažne podatke. Međutim, nakon što se otreznio on je priznao da je počinio stravičan zločin. Istražitelji su u stanu ubijene pronašli DNK tragove Stefana S. a utvrđeno je i da je nakon zločina koristio njenu kreditnu karticu. Obdukcijom je utvrđeno da je Marija Dmitrović preminula nakon brojnih povreda od hladnog oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading