"MOJE SAUČEŠĆE, ALI JA NISAM KRIV": Evo kako se branio Jovanović (40) koji je izazvao udes i usmrtio direktora iz Niša!

Autor:

Hronika

28.11.2023

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motociklista je na sredini leve kolovozne trake brzinom od 23 km/h udario pešaka što je dovelo do njegovog odbacivanja na kolovoz.

"MOJE SAUČEŠĆE, ALI JA NISAM KRIV": Evo kako se branio Jovanović (40) koji je izazvao udes i usmrtio direktora iz Niša!

Foto: Tanjug/ M. MILIVOJEVIC, Shutterstock

Ilustracija

Ivan Jovanović (40) iz sela Voljčince kod Žitorađe optužen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao bivši direktor niškog tekstilnog giganta „Niteks“ Mile Novaković (81), na današnjem suđenju negirao je krivicu.

Jovanović je, kako je navelo Osnovno javno tužilaštvo, 21. maja ove godine oko 13.20 sati na Bulevaru Zorana Đinđića upravljajući motociklom „Honda CPR 600F“, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni saobraćaj usled čega je nastupila teška telesna povreda koja je za posledicu imala smrt Mileta Novakovića. Do udesa je došlo kada je Jovanović motorom udario pešaka koji je prelazio ulicu van obeleženog prelaza.

Optuženi se branio da je prekasno ugledao pešaka te da nije imao dovoljno vremena da zaustavi motocikl.

- Kretao sam se desnom kolovoznom trakom, kada sam ga ugledao bio sam mu dosta blizu. Pritisnuo sam ručnu kočnicu i skrenuo ulevo da bih ga izbegao. Međutim, kočenje nije usporilo motor te nisam imao dovoljno vremena da ga zaustavim – kazao je Jovanović.

Na pitanje tužioca Nine Milenović da li je upotrebio zvučni signal da upozori pešaka da se kreće ka njemu, Jovanović je kazao da se ne seća.

- Sve se odigralo veoma brzo, mnogo čega ne mogu da se setim. Znam da sam pešaka udario u levoj traci te da sam sa motorom proklizao i pao. Mnogo mi je žao što je čovek stradao, želim da izjavim saučešće njegovoj porodici – rekao je pred sudom optuženi.

Kako je navelo tužilaštvo, motociklista je na sredini leve kolovozne trake brzinom od 23 km/h udario pešaka što je dovelo do njegovog odbacivanja na kolovoz. Novaković je zadobio teške povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta usled kojih je iste večeri preminuo u niškom UKC:

Tužilaštvo Jovanovića tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i osim kazne od najmanje tri godine zatvora traži i izricanje mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilomm „A“ kategorije u trajanju od najmanje pet godina.

Sudija Osnovnog suda Ana Gajić Ristić odložila je glavni pretres za januar sledeće godine kada će biti saslušan veštak saobraćajne struke Dejan Bogićević i stručni saradnik koga je angažovala odbrana Milan Vujanić.

Prof dr Mile Novaković bio je direktor niškog tekstilnog preduzeća „Niteks“ više od 25 godina i pod njegovim rukovođenjem ova firma je bila jedna od najuspešnijih u ovom delu države. Bio je doktor tehničkih nauka, diplomirani inženjer tehnologije i redovni profesor Univerziteta u Nišu. Svojevremeno je bio i narodni poslanik SPS –a , redovni član Akademije kompjuterskih nauka Kijeva te predsednik Skupštine Udruženja stvaralaca Niša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading