VELJI NEVOLJI ODLOŽENO SUĐENJE ZBOG SMRTI! Sudija saopštila detalje, a optuženi koji su u pritvoru nisu ni dovedeni u sudnicu

Autor:

Hronika

23.11.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom suđenja koja su održana u ponedeljak i utorak pred sudom, slušani su i razgovori koje je vodio drugi svedok-saradnik, Nikola Spasojević.

VELJI NEVOLJI ODLOŽENO SUĐENJE ZBOG SMRTI! Sudija saopštila detalje, a optuženi koji su u pritvoru nisu ni dovedeni u sudnicu

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića trebalo je da se nastavi danas u Specijalnom sudu u Beogradu. 

Velji Nevolji i njegovoj desnoj ruci Marku Miljkoviću suđenje je zakazano za danas u 14.30 časova, međutim odloženo je zbog smrtnog slučaja jednog od troje članova sudskog veća.

Sudija Vinka Beraha saopštila je da će suđenje biti nastavljeno sutra. Sutra ce ročište biti odrzano prema planu i obaviće se saslušanje Ilije Kovačevića koji se i danas odazvao na poziv suda.

- Uprava okružnog zatvora je obaveštena da optužene ne dovode na glavni pretres jer je član veća odsutan zbog smrtnog slučaja u porodici člana veća Vladimira Duruza - saopštila je sudija.

Tokom suđenja koja su održana u ponedeljak i utorak pred sudom, slušani su i razgovori koje je vodio drugi svedok-saradnik, Nikola Spasojević, koji je imao kodno ime Dorijan, kao i Nikole Stefanovića koji je bio zaveden kao Bavarija.

Osim policije, tajne nadimke pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka davali su i sami sebi, i to na tajnoj aplikaciji za komunikaciju, poznatoj po imenu Skaj. Kada su istražitelji uspeli da otvore telefone, došli su do komunikacije pripadnika klana, ali i do njihovih nadimaka.

Podsetimo, Belivuku i njegovom klanu se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sud je u junu potvrdio drugu optužnicu kojom su Belivuk i članovi klana optuženi za ubistva Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Prva optužnica tereti ih za ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading