KONSILJERE IMA NOVI PLAN U MINIRANJU PROCESA ZA SERIJU ZLOČINA: Tajni znakovi đavoljeg advokata!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pauze na suđenju Dejan Lazarević koristio da u holu suda daje instrukcije mladim braniocima okrivljenih u predmetu

KONSILJERE IMA NOVI PLAN U MINIRANJU PROCESA ZA SERIJU ZLOČINA: Tajni znakovi đavoljeg advokata!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Tanjug, E-stock

Dejan Lazarević na suđenju Belivukovom klanu

Advokat Dejan Lazarević, kojem se sudi za pokušaj ubistva Nebojše Joksovića s organizovanom kriminalnom grupom Darka Šarića, a koji je 6. novembra pušten iz kućnog pritvora, vratio se na suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je, kao i dobar deo klana, zastupao do hapšenja.

Lazarević je na oba ovonedeljna ročišta zloglasnom klanu s Partizanove tribine sedeo u publici i sve vreme pomno slušao, hvatajući beleške dok su na sudu preslušavani razgovori optuženih. Mafijaški advokat je nemo slušao i odgovore tužilaštva na primedbe odbrane. Belivuk i Miljković su mu slali poljupce i srca s optuženičke klupe, a on je njima tajnim neverbalnim signalima slao poruke da drži konce u rukama.

Napadaj i odugovlači

Upućeni kažu da je ovaj đavolji advokat primoran da brani klan jer je unapred uzeo veliku sumu novca, a navode da se radi o više stotina hiljada evra.


Jasno je da se Lazarević u postupak vratio na "mala vrata" u ulozi advokata iako ona u ovom postupku nije zvanična. Tokom zatvorskog, a posle i kućnog pritvora, on je bio glavni logističar odbrane i preko tajnih kanala rukovodio odbranom.
Republika

Foto: Printskrin

Dejan Lazarević

Pauze na suđenju "konsiljere", kako je Lazarević nazvan zbog odnosa s kriminalnim klanovima, koristio je da u holu suda daje instrukcije mladim advokatima u predmetu, pre ostalih Nikoli Jerkoviću, ali i da ponešto sugeriše iskusnoj koleginici Miljani Perendiji.


Lazarevićeva namera je da se u taktici napadaj i odugovlači atakuje na državu jer im je navodno namontirala slučaj, te da se vrši opstrukcija procesa na razne načine, što je činio u odbrani dok je bio zvanični advokat klana.

U nastavku suđenja posle pauze Jerković i Perendija su odmah tražili reč, "a iz njih" je progovorio "konsiljere", koji je novinarima, iznenađenim otkud on u publici, kazao da je u sud došao da "vidi drage ljude".

Rekao je da je "to ljubav" i šaljivo pričao da su mu dragi i Belivuk i Miljković, ali da mu je Miljković malo draži. Iza ovih navoda upućeni kažu da postoji složena pozadina i "debeli "razlozi iz kojih Lazarević mora da brani Belivuka i Miljkovića.

Ruši svedoke

Advokati su nastavili da primenjuju taktiku ruši svedoke, verovatno po direktivi "konsiljerea", i da osporavaju kredibilitet okrivljenih saradnika u procesu Nikole Spasojevića i Srđana Lalića nakon što su njihovi prisluškivani razgovori s više osoba pušteni u sudnici.

- Lalić treba da dođe i kaže da li je na snimcima njegov glas. Treba da se izjasni o nepokretnosti koju je spominjao, kao i oko novca koji mu je uplaćen iz Australije. Sve što je imao, uključujući broj telefona, hosting za koji je rekao da je njegov, kao i sef o kom nije hteo da odgovara na pitanja, vode se na njegovu majku, ali pripadaju njemu - rekao je advokat Jerković, tražeći i ponovno dovođenje Spasojevića pred veće.


Njegova iskusnija koleginica Miljana Perendija je, nakon razgovora s Belivukovim i Miljkovićevim prvim advokatom, kazala da je odbrana potvrdila sumnje, a u cilju odugovlačenja postupka je tražila i veštačenje Spasojevića.

- Spasojević je neosnovano teretio mnoge ovde, između ostalog, i Filipa Ivanovskog. Kod njega se raspoloženje menja od totalne povučenosti do ushićenja nekog derana. On je hiperbolista. Paranoičan je i u sekundi promeni raspoloženje. Utanji glasić. On ne veruje supruzi, koja ide da prošeta po kiši. U CZ je plakao, menjao raspoloženja i hteo da se ubije. I stvarno je potrebno da ga psihijatrijski stručnjaci veštače - rekla je Perendija.

Izlazi iz blinde s dva telohranitelja


Vođe klana su u mnogo navrata oštro i otvoreno negodovale kada se advokat Dejan Lazarević spominjao kao pomagač Belivukovog klana. Posebno je glasan u tim istupanjima bio Marko Miljković, koji je svaki put skakao s mesta kada bi svedoci tužilaštva prepričavali na koji način je advokat učestvovao u kriminalnim radnjama s ovom grupom.

Republika

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Marko Miljković


Belivuk je tokom ispitivanja Srđana Lalića pokušao nevešto da zaštiti Lazarevića.

- Koji to advokat, da nije kriminalac?! Izlazi iz blinde dok ga čuvaju dva telohranitelja - rekao je tada Lalić o advokatu Lazareviću.

Belivuk je pitao kako to da Lazarević nije uspeo da im šapne da sklone mašinu za meso iz Ritopeka.

- Dejan Lazarević nam javlja da se sprema hapšenje i da će biti pretresi na 30 lokacija. Kako nismo sklonili mašinu - glasno je pitao vođa klana.

- To je bilo kasnije. Javio ti je Lazarević za hapšenje i akciju, a mislio si da nemaju Draganića na mapi, to ste bili sigurni - odgovorio je Lalić.

Jerković: Odbranu vodim samostalno

Advokat Dejan Lazarević nije odgovorio ni na pozive, kao ni na SMS poruke Srpskog telegrafa u vezi s navodima ovog teksta, dok je advokat Nikola Jerković negirao da radi po instrukcijama prvog advokata Belivuka i Miljkovića.
- Nemam informacije da li će se kolega Lazarević vratiti u postupak. U ovom momentu, odbranu vodim samostalno, a juče smo razgovarali o temama nevezano za predmet - rekao je Jerković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading