IVAN SE DAVIO U SVOJOJ KRVI, UMIRAO JE U NAJSTRAŠNIJIM MUKAMA! Krvnički ubijen mladić sa cerebralnom paralizom, njegova neutešna sestra i dalje čeka pravdu!

Autor:

Hronika

18.11.2023

23:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U novembru 2021. godine brutalno je ubijen Ivan Đorđević, mladić sa cerebralnom paralizom.

IVAN SE DAVIO U SVOJOJ KRVI, UMIRAO JE U NAJSTRAŠNIJIM MUKAMA! Krvnički ubijen mladić sa cerebralnom paralizom, njegova neutešna sestra i dalje čeka pravdu!

Foto: ST/N. MANDIĆ/www.profimedia.rs/Privatna arhiva

Ivan Đorđević ubijen u Negotinu

Ivan Đorđević, mladić sa cerebralnom paralizom, izgubio je život u novembru 2021. godine, kada ga je brutalno pretukao J.P. (18) u školskom dvorištu u Negotinu. Nakon što je pozvao Hitnu pomoć, J.P. je pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen. Porodica stradalog mladića neutešna je i čeka da pravda bude zadovoljena.

Suđenje osumnjičenom J.P. trebalo je da se održi u petak u Višem sudu u Negotinu, ali je ponovo odloženo. Sestra preminulog Ivana, T.P., u razgovoru za beogradske medije ističe da samo želi da pravda bude zadovoljena i da ubica dobije pravednu kaznu.

Monstruozni zločin koji se dogodio u novembru 2021. godine potresao je celu javnost. Ivan je bio tri godine mlađi od svoje sestre T.P. i od detinjstva je vodio tešku borbu sa cerebralnom paralizom. Njegova porodica je uvek bila uz njega i nadala se da će jednog dana uspeti da stane na noge. Međutim, taj san je brutalno prekinut kada ga je J.P. nasrnuo i pretukao, ostavljajući ga da leži u školskom dvorištu.

Njegova sestra ističe da je ubica tačno znao na koga udara, iživljavajući se i snimajući sve svojim telefonom. Ivan je umirao u najstrašnijim mukama, dok je J.P. pobegao sa lica mesta. Ipak, on nije uspeo da izbegne pravdu i ubrzo je uhapšen.

- U januaru mesecu izrečena je prva presuda i J. P. je tada bio osuđen na 15 godina zatvora. Ova odluka ukinuta je u junu uz obrazloženje da je potreban i pregled psihologa, iako je posle ubistva bio u zatvorskoj bolnici gde je ustanovljeno da je uračunljiv. Sada je trebalo da bude izrečena presuda, a kada sam ponovo čula da je odloženo suđenje, dobila sam vrtoglavicu, nije mi dobro - priča T.P.


Nakon prvostepene presude kojom je osuđen na 15 godina zatvora, odluka je ukinuta uz obrazloženje da je potreban i pregled psihologa. T.P. ne može da razume zbog čega je bilo neophodno novo veštačenje, s obzirom da je prvo pokazalo da je J.P. u trenutku zločina bio uračunljiv. Od tada, ročišta se otkazuju iz meseca u mesec, a T.P. kaže da je to nova agonija za njihovu porodicu.

- Od tog momenta kreće nova agonija. Ročišta se otkazuju iz meseca u mesec. U avgustu je ročište pomereno za septembar iz ne znam ni ja kog razloga. U oktobru je ponovo odloženo ročište, jer njegov branilac nije dobio pismo sa rezultatima pregleda, pa nije mogao da spremi odbranu - objašnjava neutešna sestra.


Porodica je u kratkom periodu preživela velike gubitke, a T.P. je ostala bez dede, oca, brata i bake. Ona kaže da nijedna kazna ili novčana odšteta ne mogu da nadoknade gubitak njenog brata. Ivan je bio svetlo u njenom životu i njegov gubitak je nešto što ona ne može da prežali.

- Ivan je bio tri godine mlađi od mene, bolovao je od cerebralne paralize. Njegov ceo život je bio borba, svi smo se borili za njega, da bi stao na noge. Onda su nam jedne večeri rekli da nam je neko oduzeo nekoga za koga smo se toliko borili. Nemam reči koje bi opisale moj bol. Majka nam je umrla dok smo bili mali. Baka nas je gajila, a ona je umrla 10 meseci posle brata. Od kada su joj rekli da je Ivan mrtav, postala je kao biljka, sav život je izbledeo iz nje. Na leđima smo ga nosili na terapije, a on ga tek tako ubio. U kratkom periodu ostala sam bez dede, oca, brata i bake i u tom periodu sam izgubila i trudnoću - priča ona i dodaje:

- Taj ubica ispred sebe nije imao zdravog čoveka koji je mogao da se sam brani. Znao je tačno na koga udara, iživljavao se i potom ga snimao. Ivan se davio u svojoj krvi, umirao je u bolovima i najstrašnijim mukama. Ništa ne može da nadoknadi ovaj gubitak, nikakva kazna, nikakva novčana odšteta kad mog brata više nema.


Presuda osumnjičenom J.P. trebalo je da bude izrečena u petak, ali je ponovo odložena zbog bolesti sudije. Porodica ubijenog Ivana Đorđevića i dalje čeka da pravda bude zadovoljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading