SILOVAO JE I ŽIVU ZAPALIO! Devetnaestogodišnjakinja identifikovala monstruma i UMRLA, brutalno ubistvo potreslo naciju!

Autor:

Hronika

18.11.2023

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Devetnaestogodišnja Jelena brutalno je ubijena u Jagodini.

SILOVAO JE I ŽIVU ZAPALIO! Devetnaestogodišnjakinja identifikovala monstruma i UMRLA, brutalno ubistvo potreslo naciju!

Foto: Ilustracija: Republika, ST/Nebojša Mandić, Pixabay

Policija vrši uviđaj

Jelena Đorđević iz Jagodine ubijena je 2. jula 1996. godine sa svega 19 godina. Nesrećna devojka je brutalno pretučena i živa spaljena.

- 3. jula 1996. godine oko 3 časa i 40 minuta saobraćajna patrola policije iz Jagodine primetila je jednu priliku koja hoda zaustavnom trakom na auto-putu i skoro da nije ličila na ljudsko biće. Zaustavili su da vide o čemu se radi. Policajac je bio zgrožen onim što je video. Ispred njega je stajala visoka ženska osoba koja je bila potpuno naga i njena koža je bila potpuno spaljena od skorog požara. Devojka je jedva uspela da kaže da je upravo silovana i potom zapaljena - ispričao je detektiv Braca Zdravković.

Devojka je odmah odvezena u bolnicu. Imala je preko 80 odsto stradale kože, a lekari su se čudili da je uopšte živa.

- Jelena je 2. jula 1996. godine krenula iz Jagodine u 21 čas i 30 minuta do svoje prijateljice koja je živela u Ćupriji. Stopirala je kako bi stigla do nje. U jednom momentu naišao je automobil marke "zastava 101" žute boje. Prema Jeleninim rečima, delovao je skroz normalno i imao je oko 40 godina.

Foto: Youtube/AGAMEMNON Production

Braca Zdravković

- Čim je sela tražio joj je da stavi pojas jer se navodno naplaćao kazni. Nakon oko 10 minuta vožnje rekao joj je da mora da svrati do prijatelja. Onog trenutka kad je došao u sam centar Mijatovca, vozač je dao po gasu i skrenuo na seoski put. Tad se Jelena po prvi put uspaničila i pitala ga je gde mu živi prijatelj. Umesto odgovora vozač je uhvatio pojas kojim je bila vezana, stegao je isti i rekao joj je da stižu za oko dva, tri minuta. Ubrzo su se našli na putu pored kog su bile njiva sa kukuruzom. Vozač je ušao kolima u jednu od njiva - priča Zdravković i nastavlja:

- Prebacio je Jelenu na zadnje sedište automobila i uperio joj pištolj u čelo i rekao joj da će je ubiti ako bude pisnula. Tražio joj je da skine sav nakit koji ima. Nakon toga ju je silovao. Nakon silovanja joj je rekao da sedne na suvozačevo mesto.

- Nastavio je da vozi do jedne velike betonske ograde, kako je Jelena zapamtila. Zapravo, to je bila ograda seoskog groblja u Končarevu. Tu ju je izvukao napolje i počeo da je udara drškom pištolja po glavi. Preko 20 puta ju je udario. U jednom trenutku ona je čula neko pucanje, kao da se pištolj polomio od silnih udaraca. A onda je napadač nekoliko puta udario njenu glavu o zemlju. Tad je videla da napadač nešto skuplja. Usled udaraca napadaču je ispala municija iz pištolja. Bio je ljut na nju što je izgubio nekoliko metaka i rekao joj je da zbog toga ona zaslužuje da je ubije. Osetila je da je nečim poliva -  ispričao je detektiv.

Prema Bracinim rečima, devojka je potom rekla kako je čula njegovo manijakalno smejanje, a onda videla kako je zapalio nešto i bacio ka njoj. Osetila je samo bol, odmah je počela da se kotrlja, a on je nastavio da se smeje. Čula je paljenje automobila i pucanj i pomislila da je ispalio metak ka njoj, u tom trenutku je prestala da se kotrlja, a napadač se odvezao.

- Opet je počela da se kotrlja i uspela je da ugasi vatru. Krenula je ka auto-putu. Govorila je sebi da mora da ostane živa kako bi ispričala šta joj se desilo kako bi zločinac završio gde mu je mesto. Čim je preskočila ogradu i stala na auto-put videla je policijski automobil. Jelena i specijalista su uradili fotorobot napadača koji je odmah objavljen u novinama. Napadača je prepoznao jedan muškarac dva dana kasnije. Ispričao je da se radi o čoveku koji je pre tri meseca pokušao da siluje njegovu prijateljicu. Nju je samo čudo spasilo silovanja. Žena je uspela da istrči iz kola kad je on stao pored neke rupe. Napadač je izašao iz kola ali mu je noga upala u rupu i najverovatnije ju je tad uganuo i nije mogao da nastavi dalje da trči za njom. Prijateljica je trčala do kuće svog prijatelja kome je ispričala šta se desilo.

Foto: Shutterstock

Ilustracija

- Navela mu je koji automobil je vozio napadač i registarske tablice vozila. Prijatelj je uspeo preko toga da otkrije o kom je muškarcu reč. Utvrdio je da je iz grada Paraćina i da se bavi postavljanjem roletni. Našao ga je i nekoliko puta ga je udario. Policiji je otkrio da se taj muškarac zove Mlađa Milovanović. Priveden je, a policija je nastavila da vodi istragu. Pronađena su oba mesta gde se zločin desio. Na mestu spaljivanja je pronađena čaura od pištolja. Takođe je urađen i pretres Mlađine kuće i vikendice. U vikendici je pronađen pištolj kome je odgovarala pomenuta čaura.

- Mlađa je u prisustvu advokata naveo da nije imao nikakve veze sa zločinom. Istakao je da on nikad ne bi izvršio takav zločin jer je završio pravni fakultet. Mlađa je fotografisan i njegova fotografija je odneta Jeleni u bolnicu. Pored njegove fotografije nalazilo se još pet različitih muškaraca. Među njima je prepoznala Mlađu. Dva sata kasnije je pala u komu iz koje se nikad nije probudila. Preminula je 10. jula - ispričao je Braca Zdravković na svom Jutjub kanalu .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading