DUCA BACAO BOMBE NA KUĆE KOSMAJCA, DOK JE DŽESI ČUVALA STRAŽU: U svesci beležili kretanje dece Dragoslava

Autor:

Hronika

18.11.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Dušku K. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Jessi-Vi zbog opsnosti od bekstva.

DUCA BACAO BOMBE NA KUĆE KOSMAJCA, DOK JE DŽESI ČUVALA STRAŽU: U svesci beležili kretanje dece Dragoslava

Foto: Republika

Republika

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Dušan K. (57) i  državljanka Australije Jessi-Vi R.T.  (39) koji se sumnjiče za dogovaranje, planiranje i organizovanje ubistva iz bezobzirne osvete oštećenih L.K. i M.K. kojima su 7. i 15. novembra u čija su dvorišta porodičnih kuća na Zvezdari bacili ručne bombe.

Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, s tim što Dušan K. nije želeo da iznosi odbranu, dok je Jessi Vi odbranu iznela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Dušku K. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a  Jessi-Vi zbog opsnosti od bekstva.

Njima se naredbom o sprovodjenju istrage na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo iz člana 114, stav 2. Krivičnog zakonika (priprema teškog ubistva), Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348, stav 4.i Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278, stav 4.

Sumnja se da su Dušan K. i Jessi-vi dogovarali, planirali i organizovali izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo oštećenih L.K. i M.L, pa su neovlašćeno pribavili 3 ručne bombe, čije držanje nije dozvoljeno gradjanima. 

Dušan K. je 7. novembra u dvorište porodične kuće L.K, aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije L.K, oštećenog S.N. bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima i to S.N, koji se u to vreme nalazio i kući. 

Zatim je Dušan K, kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće M.K. aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala.

Osumnjičena Jessi-Vi R.T. mu je sa umišljajem pomagala u izvršenju krivičnih dela, tako što je vodila računa da niko ne uoči šta rade, čuvala stražu, obezbedjivala vozilo i čekala Dušana K. 

Policijski službenici su u vozilu Dušana K. marke "Mercedes" pronašli svesku u koju je on zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbedjenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom izvršenje krivičnih dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading