ZLOUPOTREBILI SLUŽBENI POLOŽAJ DA BI DOŠLI DO MILIONA! Jedan radio u Ministarstvu finansija, drugi u Poreskoj upravi, određeno im zadržavanje 48 sati

Autor:

Hronika

14.11.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni se terete da su pribavili kontrolisanim pravnim licima protivpravnu imovinsku korist, a Republici Srbiji naneli štetu u iznosu od oko 123.195.000 dinara.

ZLOUPOTREBILI SLUŽBENI POLOŽAJ DA BI DOŠLI DO MILIONA! Jedan radio u Ministarstvu finansija, drugi u Poreskoj upravi, određeno im zadržavanje 48 sati

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Poreske uprave, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su M. R. (1968) iz Beograda, zaposlen u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, filijala Voždovac i B. K. (1965) iz Nove Pazove, zaposlena u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi filijala Zemun, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, kao i nevršenjem službene dužnosti, pribavili kontrolisanim pravnim licima protivpravnu imovinsku korist, a Republici Srbiji naneli štetu u iznosu od oko 123.195.000 dinara.

Sumnja se da je M. R. u periodu od januara 2021. do decembra 2022. godine, parafiranjem odobrio tekstove zapisnika prethodno sačinjenih od strane poreskih inspektora za jedanaest kontrolisanih pravnih lica sa teritorije opštine Voždovac,  dok je B. K. od aprila 2021. do decembra 2022. godine odobrila tekstove zapisnika poreskih inspektora za tri kontrolisana pravna lica sa teritorije opštine Zemun, iako su znali da poreski inspektori nisu preduzeli sve potrebne radnje provere, da su u zapisnicima konstatovali lažno činjenično stanje, kao i da kontrolisani privredni subjekti nisu ispunili uslove za odbitak prethodnog poreza. Na opisan način omogućili su kontrolisanim privrednim subjektima da im se odobri i isplati povraćaj PDV u iznosu od oko 123.195.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading