U KRUŠEVCU OVE GODINE ZABELEŽENO PREKO 200 KRAĐA: Lopovi na bizaran način ojadili meštane ovog kraja - policija im stala na put!

Autor:

Hronika

11.11.2023

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj krađa u Rasinskom okrugu je ove godine manji u odnosu na prošlu godinu.

U KRUŠEVCU OVE GODINE ZABELEŽENO PREKO 200 KRAĐA: Lopovi na bizaran način ojadili meštane ovog kraja - policija im stala na put!

Foto: Shutterstock

Više od 200 krađa zabeleženo je ove godine na teritoriji, koju pokriva Policijska uprava Kruševac, a iako teška, krađa u Elektrodistribuciji ove nedelje, nije bila i najbizarnija u Rasinskom okrugu.

G.Z.(30), radnik obezbeđenja u kruševačkoj Elektrodistribuciji, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tešku krađu u preduzeću u kome je radio.

- On se sumnjiči da je u noći između četvrtka i petka iz sefa blagajne otuđio oko 702.000 dinara - predočeno je u kruševačkoj policiji, gde dodaju da se sumnja da je G.Z. novac potrošio na sopstvene potrebe.

Susedni Ćićevac potresla je u oktobru serija krađa, koju je rasvetlila policija: tri teške krađe i tri krađe na štetu privrednih subjekata. Ukupna materijalna šteta procenjena je na 764.000 dinara. Identifikovano je pet lica za koje se sumnja da su odgovorni za ova krivična dela i svi su, kako je predočeno juče na konferenciji PU Kruševac - procesuirani.

Broj krađa u Rasinskom okrugu je ove godine manji u odnosu na prošlu godinu.

Foto: Printscreen/PU Kruševac

 

Po „maštovitosti“ lopova, međutim, 2023.godina sigurno je upečatljivija. Serija bizarnih krađa dogodila se početkom godine, kada je u Obrežu kod Varvarina poharano više od 10 napuštenih kuća.

Policija je rasvetlila teške krađe i krađe, koje se odnose na otuđenje tehnike i podnela krivičnu prijavu protiv 49-godišnjeg muškarca. Nađen je i veći deo ukradenih stvari (televizor, laptop, slike, bicikl i drugi predmeti).

Iz domova bez stanara uzimane su i namirnice.

- To je bila kuća naših roditelja, sestra i ja smo došli 14. januara i videli da je nestalo ogledalo, ali i zejtin, kafa, mamine stvari, a kada je sestra krenula na groblje, videla je i da nema mušeme i drugih predmeta - posvedočila je za „Novosti“ Snežana Mitić, čija je devojačka kuća Petrović bila na meti lopova.

Nepunih mesec dana kasnije, u naselju Rasadnik u Kruševcu, policija je rasvetlila dve pljačke iste prodavnice, iz koje je više od 100.000 dinara. Na meti je bila i prodavnica u Gornjem Stepošu, iz koje je ukradeno 87.000 dinara. 

Foto: Printscreen/PU Kruševac

 

Broj krađa je ove godine manji, a raste broj rasvetljenih krivičnih dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading