CRNA STATISTIKA NA PUTEVIMA! Veliki broj teških nesreća izazvali TRAKTORISTI - evo šta je najčešći uzrok stradanja

Autor:

Hronika

12.11.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni faktori ovih nesreća uključuju preteranu alkoholisanost, tehničke neispravnosti, zastarelost traktora i nepropisno kretanje.

CRNA STATISTIKA NA PUTEVIMA! Veliki broj teških nesreća izazvali TRAKTORISTI - evo šta je najčešći uzrok stradanja

Foto: ST/Nebojša Mandić, A.Nalbantjan, RINA

U toku ove godine, vozači traktora, kombajna i kultivatora su izazvali 12 teških saobraćajnih nesreća na putevima i prilaznim ulicama ka Leskovcu, prema podacima leskovačke saobraćajne policije.

U tim nesrećama, jedna osoba je izgubila život, tri vozača su teško povređena, dok je šestorica ostala trajni invalidi rada.

Od 2019. godine do danas, leskovačka saobraćajna policija je zabeležila oko 60 saobraćajnih nezgoda, a četiri osobe su izgubile život u tim incidentima.

U nastojanju da poboljša bezbednost na putevima, policija je detaljnije počela kontrolisati ispravnost traktora i drugih poljoprivrednih mašina.

Na tribini u povrtarskom naselju Donja Jajina, koja je održana uoči ovog vikenda, stručnjaci iz bezbednosti saobraćaja predočili su traktoristima sve opasnosti nepropisnog upravljanja traktorima. Tribina je deo preventivnih mera s ciljem smanjenja saobraćajnih nezgoda i poboljšanja bezbednosti u saobraćaju, prenosi Telegraf.

Prema podacima policije, od 60 saobraćajnih nezgoda u poslednjih 40 meseci, 42 su izazvali vozači traktora i motokultivatora.

Glavni faktori ovih nesreća uključuju preteranu alkoholisanost, tehničke neispravnosti, zastarelost traktora i nepropisno kretanje u suprotnosti sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading