"SVE ŠTO IMA, DEBELO JE PLATIO, A IZGLEDA DA JOŠ UVEK PLAĆA": Komšinica otkrila nove detalje o kontroverznoj bogataškoj porodici - danas ih opominju bombama!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosmajca su nazivali i "najvećim narko-bosom", međutim čvrsti dokazi za ovakve epitete nikada nisu isplivali na površinu, a evo šta kažu bliske komšije ove dobro poznate porodice.

"SVE ŠTO IMA, DEBELO JE PLATIO, A IZGLEDA DA JOŠ UVEK PLAĆA": Komšinica otkrila nove detalje o kontroverznoj bogataškoj porodici - danas ih opominju bombama!

Foto: St/Branislav Jovanović, Tanjug/Sava Radovanović

Sinoć na Zvezdari bačena je bomba u dvorište kuće pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca, a policiju je pozvala njegova žena Aleksandra.

U roku od 24 časa su bačene tri bombe. Prva je bačena preksinoć, a dve noćas, jedna je sinoć oko ponoći eksplodirala. Druga bomba je pala na nezgodno mesto i da se aktivirala, bilo bi strašno, otkrivaju nam naši sagovornici.

Kako portal Republika.rs nezvanično saznaje, bomba je bačena kao opomena Kosmajčevom sinu Lazaru. Međutim, komšije ove dobro poznate porodice, otkrile su nam detalje o njima.

- Ćerka i sin su im izuzetni ljudi. Bilo nam je jasno ranije kad se ovako nešto dešavalo, dok je Dragoslav bio živ, ali sad ne znam, čudim se, Lazu, njegovog sina to ne zanima, nikome se on ne zamera. Aleksandra, Dragoslavljeva udovica, živi u ovoj kući sa sinom i snajkom, snajka je i trudna, a noćas da se dogodi ovako nešto, ko zna koliko su se oni prepali, kad sam ja čula ovde strašan zvuk - počinje priču komšinica udovice Dragoslava Kosmajca za portal Republika.rs.

Republika

Foto: Brana Jovanović, Tanjug/Sava Radovanovi'

 

Ranije smo pisali da se ova porodica već susretala sa ovakvim događajima, još kada je 2017. godine prijavljena eksplozivna naprava u blizini kuće. Tada se spekulisalo da je ciljana upravo kuća poznatog biznismena, a da je razlog opomena zbog placa.

Naime, Kosmajac je pokušavao da otkupi parcele oko njegove kuće. Moguće je da je bomba trebalo da bude opomena upravo oko nekog parčeta zemlje, koje još nije pravno rešena.

- Pričali su i pisali mediji, da je Dragoslav oteo placeve ovde, da su bacali već davno bombu zbog toga, ali nije to tačno. Moj suprug je išao sa Dragoslavom kad je kupovao placeve, sve je regularno kupio, mnogo je plaćao tad to, ali toliko su tražili. I tad kad je bačena bomba, bilo je jezivo, ovo noćas nije ništa u poređenju sa tim. Bilo je strašno i to, ali ono od 2017. godine katastrofa - otkrila nam je komšinica.

Republika

Foto: republika, Nebojsa Mandić

 

Ko je uopšte bio Dragoslav Kosmajac?

Kontroverzni biznismen Dragoslav Kosmajac (67) preminuo je od posledica izazvanih koronavirusom.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Komšija Dragoslava Kosmajca iz Žabljačke ulice tada je za medije rekao da ga je probudio žamor. S prozora je, kako kaže, video više od 20 policajaca i tada mu je bilo jasno da su došli da "hapse komšiju Dragana".

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Danas, posle tri godine od smrti Dragoslava Kosmajca, komšije imaju samo reči hvale o njegovoj porodici. 

- Ja sam o Kosmajcu uvek govorio sve najlepše kao o komšiji, a šta je pozadina i čime se on bavi, to nije moja stvar. Svi ti mafijaši su dobri sa komšijama, dođu, sede tu, normalno pričaju sa nama. I sve što jeste, neka bude, ali u poslednje vreme su počeli mnogo toga da mu kaleme, napakovali su ko zna šta sve. Sve Kosmajac što ima, sve je debelo platio, a i izgleda da još uvek plaća - rekao nam je komšija.

Kosmajca su nazivali "srpskim Al Kaponeom", "srpskim Eskobarom" i "najvećim narko-bosom", međutim čvrsti dokazi za ovakve epitete nikada nisu isplivali na površinu, iako se dugi niz godina dovodio u vezu sa kriminalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading