REKONSTRUKCIJA ZLOČINA U SLIKAMA! OVAKO JE PRE ŠEST MESECI DEČAK-MONSTRUM POČINIO NEZAPAMĆEN MASAKR: Za samo nekoliko minuta Kosta Kecmanović pobio devet drugara i čuvara škole (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

02.11.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubicu koji se od dana masakra nalazi u bolnici, na neuropsihijatrijskom ispitivanju, a evo kako je sve izgledalo kobnog 3. maja.

REKONSTRUKCIJA ZLOČINA U SLIKAMA! OVAKO JE PRE ŠEST MESECI DEČAK-MONSTRUM POČINIO NEZAPAMĆEN MASAKR: Za samo nekoliko minuta Kosta Kecmanović pobio devet drugara i čuvara škole (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/Nebojsa Mandic, Shutterstock, Printscreen

Kosta Kecmanović, dečak-ubica

Kosta Kecmanović (14), učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", postao je najmlađi masovni ubica na svetu pre tačno pola godine - 3. maja, kada je, ušavši u svoju školu, na hodniku upucao čuvara Dragana Vlahovića, dve dežurne učenice petog razreda A. B i B. A., kao i sedmakinju S. N., koja je pokušala da se sakrije iza klavira. Dok su zaposleni i učenici mislili o tome kakvi su to pucnji i da možda nestašni osmaci bacaju petarde, začuo se rafal u 7/2. Kosta je tada teško ranio nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, ubio šestoro dece: M. A., A. D., A. A., A. Č., E. K. i K. M.

Monstrum je ranio još šestoro vršnjaka. Neka deca su uspela da pobegnu na vrata, a nekoliko ih je skočilo kroz prozor u begu iz krvave učionice.

Znao je da za zločin koji je skicirao i detaljno isplanirao neće krivično odgovarati, ali nije poznato kako je nameravao dalje da živi.

Njegov otac Vladimir Kecmanović, priznati beogradski radiolog, na dan masakra uhapšen je i sudiće mu se zato što je sinu učinio dostupnim vatreno oružje kojim je ubio desetoro ljudi. Takođe, pred licem pravde odgovara i Miljana Kecmanović, majka ubice, jer je njen DNK nađen na jednoj od čaura.

Ubicu koji se od dana masakra nalazi u bolnici, na neuropsihijatrijskom ispitivanju, i njegove roditelje porodice ubijenih tužile su za pretrpljene patnju, bol i strah.

08.35 - Kosta seo na zidić ispred škole

Foto: Republika, TikTok

Ovde je sedeo dečak-ubica pre masakra

Od stana u Ulici Narodnog fronta Kosti Kecmanoviću trebalo je osam minuta do škole.

Kada je stigao do odredišta koje je zauvek obeležio zločinom, seo je na zidić ispred škole.

- Sedeo je ispred jedno pet-šest minuta, ko zna šta mu se vrzmalo po glavi, verovatno je razmišljao da li da počini ono što je i naumio ili je čekao pravi trenutak - ispričao je posle masakra izvor Srpskog telegrafa i portala Republika.rs.

Sa zidića koji se nalazi levo od malog ulaza u školu monstrum se žurnim korakom uputio unutra na poziv čuvara Dragana Vlahovića. Na putu je otkopčao ranac i izvadio oružje.

08.40 - Odmah zapucao u hodniku

Republika

Foto: Republika, TikTok

Ovde je Kosta ušao u školu kobnog jutra

Omiljena osoba svih đaka i zaposlenih čika Dragan, radnik obezbeđenja Dragan Vlahović, bio je prva prepreka ubici, te je prvo pucao u njega. Vlahović je pokušao da spreči dečaka da puca i nastavi dalje ka učionicama, ali nije uspeo jer je monstrum bio rešen da rešeta.

Posle Dragana, Kecmanović je upucao decu na dežurstvu i ispalio hice u 11-godišnje devojčice A. B. i B. A. Zatim je ugledao svoju vršnjakinju S. N., koja je s drugaricom bila u toaletu i odatle izašla jer je čula pucnje. Dok je pokušavala da se sakrije iza klavira, monstrum je pucao u nju.

08.42 - Student iskače kroz prozor

Foto: Republika, TikTok

Kabinet za istoriju u Ribnikaru

Krvavi pir maloletnik je nastavio u kabinetu istorije, gde su mu bile glavne mete, kako je naslovio jezivi plan za ubistvo dece u čak četiri učionice. Dok je nastavnica Tatjana Stevanović držala nastavu pred studentom istorije Draganom P., Kosta je uleteo u učionicu u pucao u nju. Student je skočio kroz prozor, a njega su sledili i pojedini učenici. Nekoliko njih uspelo je tako da se spase. Pojedine devojčice su krenule da beže ka vratima.

- Moja ćerka je potrčala ka vratima. On je gledao u nju dok je nišanio ka deci koja su se sakrila ispod stolova. Uspela je da pobegne - ispričao je Milan Milošević za Srpski telegraf i portal Republika.rs na dan masakra.

08.46 - Rafal u učionici

Republika

Foto: Republika, TikTok

Kosta u učionici

Monstrum nastavlja pucnjavu po svom odeljenju. U tom trenutku na času su 23 učenika. Deca koja su ga dočekala toplo i prijateljski kad je promenio odeljenje padaju pogođena po podu ispod prevrnutih stolova i stolica. Na ovom mestu, oko klupe u kojoj je na nastavi i on sedeo, pogodio je desetak drugara i nastavnicu. Pucnjeve, vrisku i zapomaganje ranjenih čuli su i drugi zaposleni u školi. Prvi poziv policiji stiže tada iz kancelarije nastavnika.

08.47 - Kosta odlaže pištolje u dvorištu

Republika

Foto: Republika, TikTok

Kosta odlaže pištolj i šaržere i sledi hapšenje

Dečak-ubica je potom izašao u školsko dvorište. Pozvao je telefonom policiju i prijavio šta je uradio. Navodno je tada rekao: "Ja sam psihopata..." Više patrola već je stiglo do škole. Čitav kraj je blokiran.

Monstrum odlaže pištolje i okvire s municijom i mirno čeka inspektore. Oni na zidiću pored Kecmanovića nalaze češku zbrojevku, ruger i šest okvira s municijom, u koje je 1. maja stavio 92 metka. U školi je ispalio 45 kuršuma.

08.55 - Izvode ga sa kapuljačom na glavi

Republika

Foto: Republika, TikTok

Hapšenje Koste Kecmanovića

U međuvremenu se gradom munjevito proširila vest o pucnjavi. Roditelji pozivaju jedni druge, ništa se precizno još ne zna. Svi oko škole traže svoju decu. Policija i nastavnici na sporedni izlaz evakuišu školu. Prvu vest o mnogo mrtvih i ranjenih roditelji čuju ispred škole od ekipa Hitne pomoći. Deca koja su evakuisana trče u zagrljaj očevima i majkama. "Da li si video moje dete...", pitanje je koje odzvanja ulicom.

Policija uhapšenog Kecmanovića izvodi na drugi izlaz iz škole, s kapuljačom preko glave.

To je bio kraj neviđene drame 3. maja, a pakao roditelja tek sledi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
Pablo

02.11.2023 20:14

A druga snimka hapšenja, gde mali stoji, prilazi mu jedan policajac i civil!!???

Milka5

07.11.2023 22:15

@Pablo - Mnogo misterija ovde. Kako, zasto, natpis na ulazu :"kosta pederu" Mnogo krivi a samo Kecmanovici na lomacu. Zao mi tih ljudi. Oni nisu samo goli zivot uzgubili vec mnogo vise, I cast I ponos I ljudsko dostojanstvo. Svaki olos zadire u njihov zivot I nasladjuje se njihovom mukom. Bedni smo svi mi. Oni su samo nesrecni roditelji. Niko to nije zasluzio. Niko na svetu. Okanimo se jadnih ljudi. Drustvo je izgubila dva kvalitetna strucnjaka. Nisu oni sina pravili ubicom. Roditelj sam pa to znam.

Tanja

02.11.2023 21:46

Obučavan od roditelja da barata oruzjem,kuca puna oruzja, oruzje od kuce doneo u školu,u školi nam decu poubijao i čika Dragana,u crno nas zavio najmladji masovni ubica na svetu.Bezosećajan,bez grize savesti,pokajanja i najmladji masovni ubica na svetu i roditelji najmladjeg masovnog ubice na svetu.