KOSTA KECMANOVIĆ NIKAD NEĆE BITI PUŠTEN NA SLOBODU! Ovo je istina o izmeni zakona!

Autor:

Hronika

28.10.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon stravičnih ubistava u osnovnoj školi u Beogradu i kod Mladenovca, javnost je bila u šoku.

KOSTA KECMANOVIĆ NIKAD NEĆE BITI PUŠTEN NA SLOBODU! Ovo je istina o izmeni zakona!

Foto: Republika.rs/Privatna arhiva, Profimedia


Međutim, pitanje šta učiniti sa dečakom od 13 godina koji je izvršio ovaj zločin ostalo je bez preciznog odgovora. Ministarstvo zdravlja predložilo je izmene Zakona o zaštiti lica sa mentalnim smetnjama, ali javnost je pogrešno tumačila da bi Kosta Kecmanović mogao biti pušten na slobodu.

Međutim, izvor iz Vlade Srbije za Kurir demantuje ova neosnovana tumačenja.

"Šanse da dečak bude pušten na slobodu su nula", ističe izvor. On dodaje da izmene zakona se odnose na uspostavljanje ustanova za smeštaj lica sa mentalnim smetnjama, a ne na njihovo puštanje na slobodu.

Republika

Foto: Republika

ustanova u kojoj je smešten monstrum

 


Da bi se sprečila širenje panike među građanima, iz vrha vlasti ističu da je pogrešno tumačenje izmena zakona veoma opasno. Ove izmene su zapravo usmerene na smeštaj dece mlađe od 14 godina koja počine zločine, a koja zakonom ne mogu biti krivično odgovorna. Ova deca će ubuduće biti smeštena u posebnim odeljenjima psihijatrijskih ustanova, uz strogo obezbeđenje. Takođe, kontakt sa roditeljima ili starateljima može biti zabranjen.

Nacrt dopuna Zakona o zaštiti lica sa mentalnim smetnjama takođe navodi da će se dijagnostika, praćenje bolesti i lečenje dece koja nisu krivično odgovorna za zločine koji nose kaznu zatvora od najmanje 10 godina sprovoditi u posebnom organizacionom delu psihijatrijske ustanove, uz posebno obezbeđenje.

Odluku o ovim slučajevima uvek donosi sud, kako bi se osigurala pravda i bezbednost svih građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (20)

Loading
Sony

28.10.2023 16:31

Liepa viest subotom. Očekujemo biesne reakcie fun kluba KK.

Pablo

28.10.2023 17:16

@Sony - @Sony,js nisam fan KK, al isto tako znam da se zakon ne mozr odnositi na slucajeve, koji su se vec desili, zakon se moze menjati, al tek od datuma kad bude donesen, sve prije ne podljeze novim zakonu, vec se sudi i odrešuje pi onom zskoonu kad je krivicno delo nspravljeno, tako da gluposti koke novine pišu, kao nopr o upotrbljenom ulošku i takve nebuloze, al eto nek se piše i cita!!! Da li ste uopce sigirni gde je Kosta!! Verujem da to znaju 3 osobe u Srbiji!! Lep i ugodan dan Vam zelim!

Sony

28.10.2023 19:53

@Pablo - Pablo moj, sve znam, ali želim vjerovati. Živi bili Vi i svi Vaši!

Vesna

28.10.2023 16:53

Joj ljudi opet gluposti, naravno da će biti puštena... Par godina će biti pod nadzorom a onda zbog dobrog vladanja....