IZREŠETANI NA SVETU PETKU! Tročlana porodica i devojka Maja monstruozno likvidirani - ubica popio kafu, pa ih IZOVERAVAO, pronađeno 56 čaura! (VIDEO)

Autor:

Hronika

27.10.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

16 godina od zločina u kom je ubijena tročlana porodica i devojka Maja Gostić .

IZREŠETANI NA SVETU PETKU! Tročlana porodica i devojka Maja monstruozno likvidirani - ubica popio kafu, pa ih IZOVERAVAO, pronađeno 56 čaura! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@rudar7

U noći između subote i nedelje, 27. oktobra 2007. godine, ubijena je tročlana porodica Obradović - otac Zoran (48), majka Dragica (43), sin Željko (22) i njegova devojka Maja Gostić (20). Oni su ubijenu u iznajmljenom stanu, na Svetu Petku, a ubice ni nakon 16 godina nisu otrivene.

Beživotna tela je pronašao Milija Veljković, koji je sa rođacima i prijateljima porodice otišao do njihovog stana da bi proverio zašto cele večeri niko od njih ne odgovara ni na jedan od tri mobilna telefona.

- Vrata su bila otvorena, a svetlo upaljeno. Kada su odškrinuli vrata, u hodniku su videli Dragičine noge i bukvalno doživeli nervni slom - rekao je tad Milan Milinković, Zoranov brat od tetke.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@rudar7

Zoran Obradović

Porodica Obradović i devojka Maja, ubijeni su vatrenim oružjem, a sumnja se da je korišćen prigušivač, kao i da je porodica poznavala ubicu, jer na vratima nije bilo tragova obijanja, a kako je telo Dragice ležalo u honiku, veruje se da je ona vrata otvorila i da je prva likvidirana.

- U Zorana je ispaljeno najviše metaka, a pucano mu je i u glavu. Verovatno je stradao pokušavajući da zaštiti porodicu, a moguće je i da je poznavao ubicu, koji je hteo da bude siguran da Zoran neće preživeti - pričali su  te noći šokirani rođaci i prijatelji porodice, a niko od njih nije znao šta bi mogao biti motiv zločina.

Zoran i Vesna su ostali bez posla, on je radio kao šef u „Jumku“, a Dragica u „Srbijateksu“. Posle toga su se snalazili, imali su čak i prodavnicu kod Kalenić pijace, a Zoran je odlučio da na placu u istoj ulici sruši staru kuću i na njenom mestu sazida manju zgradu.

- Zbog toga su u komšiluku iznajmili stan. Po podne su bili kod mene na kafi, a Zoran je planirao da u nedelju otputuje u Loznicu, gde žive njegovi. Već uveče nisu odgovarali na telefonske pozive, pa nam je to svima bilo čudno, posebno zbog toga što je Zoran jednom kupcu trebalo da da ključeve stana. Poslala sam sina da vidi šta se dešava, i on ih je pronašao mrtve. Još je u šoku - ispričala je tad potresena prijateljica Obradovićevih.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@rudar7

Dragica Obradović

Prilikom policijskog uviđaja pronađeno je 56 čaura, kao i rukavica, za koju se veruje da je pripadala ubici. Overeni su iz dve vrste oružja, a policija je pronašla i Zoranovu beležnicu, u kojoj je napisano ko mu sve i zašto duguje novac. Sumnjalo se da je motiv ubistva koristoljublje, jer je Zoran na svom placu sazidao zgradu i prodavao stanove.

Zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić bili su uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija V. i bivši pripadnik MUP Milan P. a Rade R. i Milomir M. za iznudu. Međutim, tokom suđenja su oslobođeni. Oni su se teretili da su od Zorana pokušali da iznude 80.000 evra, ali su zbog nedostatka dokaza oslobođeni optužbe. Osuđen je samo Milan P. na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@rudar7

Željko Obradović

Roditelji ubijene Maje Gostić  su svojevremeno rekli da gube nadu da će ikada biti otkriveno ko je i zašto ubio Maju i Obradovićeve, kao i da prate vesti, naročito kada se reši neki stari slučaj.

- Ne gubimo nadu da će se otkriti ko je  zavio porodicu u crno, ali ne bih volela da prođem kao majka Jelene Marjanović, da umrem i ne saznam zašto nam neko ubi ćerku. Ne prođe ni dan da ne pomislim ko i zašto ju je ubio. Iskrena da budem, čini mi se da su u policiji zaboravili na ovo ubistvo, ali nada mi se budi kada čujem da su rešili neka stara ubistva. Zato verujem da tamo ima policajaca kojima je stalo da otkriju ubicu ili ubice - rekla je Majina majka Tanja Gostić za Alo i dodala da se nada da će neko ponovo pokrenuti ovaj slučaj.

- Do nas su doprle razne priče, a jedna je da je Zoranov poslovni pratner neposredno pre ubistva brutalno pretučen. Čula sam da je sedeo u kafani sa dvojicom i da su se žustro svađali, nakon čega su ga izveli napolje i pretukli. Tada je intervenisala policija i sve legitimisala. Možda do ljudi koji su radili na ovom slučaju ta informacija nje doprla, ali priznajem da je za mene to čudna koincidencija. Takođe sam čula da se po Žarkovu priča da su danima ispred stana Obradovića viđali dvojicu muškaraca u nekom tamnom automobilu. Oni su navodno smao sedeli u automobilu s jastucima za vrat i osmatrali ulaz u zgradu. Nakon ubistva, jednostavno, niko ih nije viđao - rekla je  ranije Tanja.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@rudar7

Maja Gostić

Majin otac veruje da je Obradoviće i njegovu ćerku ubio neko ko je bio blizak s tom porodicom.

-Dragica je bila nepoverljiva i nikome nije otvarala vrata. Ona mi je pričala da ni policiji ne bi otvorila, jer nije želela da joj sin ide u vojsku, a kada se doda činjenica da su u stanu pronađene i šoljice za kafu iz kojih su ubica ili ubice pile, sve je još nejasnije - rekao je svojevremeno Slobodan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading