PRATILI GA, PA PRESRELI NA VRAČARU, PRETILI MU PIŠTOLJEM I UZELI GOMILU DEVIZA: Saslušani razbojnici iz Beograda, OJADILI ČOVEKA!

Autor:

Hronika

26.10.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo šta su razbojnici rekli na saslušanju.

PRATILI GA, PA PRESRELI NA VRAČARU, PRETILI MU PIŠTOLJEM I UZELI GOMILU DEVIZA: Saslušani razbojnici iz Beograda, OJADILI ČOVEKA!

Foto: Shutterstock, Profimedia

Hapšenje

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani Igor Ž. (49) i Aleksandar Ž. (50) zajedno sa još jednim maloletnim licem, od vlasnika menjačnice u Aranđelovcu, oštećenog D. V, uz pretnju pištoljem oduzeli veću količinu deviza, presrevši ga dok je vozio Kursulinom ulicom na Vračaru.

Osumnjičeni Aleksandar Ž. i Igor Ž. su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivična dela i kratkom vremenskom periodu. 

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Razbojništvo u saizvršilaštvu, a i Igoru Ž. i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je, znajući da D. V. svakodnevno dolazi u Beograd radi zamene deviza, najpre Aleksandar Ž. automobilom marke “Mini Кuper” pratio oštećenog i osumnjičenom Igoru Ž. javljao njegovo kretanje.

Pošto je oštećeni svojim vozilom marke “Fijat Punto” ušao u Кursulinu ulicu, gde je stajao u koloni vozila, Igor Ž. i maloletno lice su prišli njegovom vozilu, pa je Igor Ž. držeći u ruci pištolj otvorio suvozačeva vrata, dok je osumnjičeni maloletnik sa suvozačevog sedišta uzeo plavu sportsku torbu u kojoj su se nalazili novac i čekovi.

Nakon toga oni su se sa oduzetim stvarima udaljili sa lica mesta.

U oduzetoj tobi se nalazilo 55.000 evra, 4.500 švajcarskih franaka, 1.200 američkih dolara, i 52 čeka različitih banaka.

U stanu koji je koristio Igor Ž. policija je pronašla jednu poluautomatsku pušku kundakom, okvirom i cevi, jednu pušku sa nišanom i pripadajućim okvirom, kao i jednu kuburu koje oružje je držao bez dozvole nadležnog organa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading