POZVAO GLAVU KUĆE I UBIO GA, PA DECI NOŽEM PREREZAO GRKLJANE: Šestostruki ubica opisao krvavi zločin nad Roganovićima!

Autor:

Hronika

21.10.2023

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje sudije kako je imao hrabrosti da svirepo ubija druge, odgovorio je da to nije bila hrabrost, već očaj.

POZVAO GLAVU KUĆE I UBIO GA, PA DECI NOŽEM PREREZAO GRKLJANE: Šestostruki ubica opisao krvavi zločin nad Roganovićima!

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ/printskrin

Milan Zeković (55) je 2005. godine surovo ubio petočlanu porodicu Roganović iz Herceg Novog, a četiri godine ranije Beograđanina Bojana Simića (18). On se danas se nalazi pod psihijatrijskim lečenjem u Zatvorskoj bolnici u Beogradu, jer su stručnjaci zaključili da pati od paranoidne šizofrenije.

Šestostruki ubica je prethodno na sudu u Crnoj Gori do detalja opisao kako je tog 31. decembra pre 18 godina masakrirao prve komšije, Slavoljuba (41), Slavicu (41) i njihove sinove Željka (12), Srđana (10) i Marka (7).

Njegova izjava, u celosti, ostaće upamćena kao najbizarnija u sudskim analima.

U pištolju kojim sam ubio Roganoviće bilo je samo pet metaka, zbog čega sam morao da koristim i nož. Prvo sam ubio glavu porodice, Slavoljuba, koga sam pozvao u svoj stan da mi popravi slavinu. Onda sam otišao u njihovu kuću. Ispraznio sam pištolj i uzeo nož. Pretvorio sam se u životinju. Deci sam presekao vratove, jer je jedan od dečaka još davao znake života - pričao je uplakani Roganović, a potom sablaznio sve prisutne u sudnici:

- Pre nekoliko meseci javilo mi se u snu da bi dečaci mogli da ožive. Čuo sam da je to skupo, ali naša vlada mogla bi to da plati. Žao mi je dece, nisam hteo da ih ubijem. Voleo bih da budu klonirani!

Zeković je istakao da se kaje zbog zločina, ali je rekao da je bio prinuđen na to jer je "strahovao za svoj život"! Naveo je i da je posle krvavog pira hteo da se ubije. Međutim, nije imao više metaka, a za vešanje ili samoubistvo nožem nije imao hrabrosti. 

Na pitanje sudije kako je imao hrabrosti da svirepo ubija druge, odgovorio je da to nije bila hrabrost, već očaj.

Zvali ga od malena ludi Milan

- Oni su mene i moju majku godinama maltretirali. Sve prijave protiv njih bile su uzaludne, jer su imali dobre veze u policiji i opštini. Imali smo sukoba i na nacionalnoj osnovi, pošto smo majka i ja Srbi, a oni Dukljani. Često su nam psovali srpsko poreklo - rekao je Zeković, istakavši da je još u mladosti imao psihičkih problema zbog čega su ga zvali ludi Milan. 

Ovaj rođeni Zemunac, koji je u vreme zločina živeo u Herceg Novom, tokom suđenja je priznao još jedan zločin. Ispričao je kako je u Srbiji 8. maja 2001. u Zemun Polju ubio svog tadašnjeg komšiju Bojana Simića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading