UBICA IZ BELVILA TVRDI DA MU PORODICA UBIJENOG MIRKOVIĆA PRETI! Advokat Ječmenica: Ovo je Tejićev jeftini performans!

Autor:

Hronika

17.10.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas je, za 9. novembar odloženo suđenje petorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića (34) Lepog Bokija , 12. novembra 2020. godine u garaži u beogradskom naselju Belvil.

UBICA IZ BELVILA TVRDI DA MU PORODICA UBIJENOG MIRKOVIĆA PRETI! Advokat Ječmenica: Ovo je Tejićev jeftini performans!

Foto: Republika

Lazar Tejić koji je priznao da je ubio Bojana Mirkovića javio se za reč kazavši da njemu i njegovoj porodici Mirkovići prete. Tvrdi da to traje već godinu i po dana. 

Istim povodom Tejić je pisao veću sudije Stojana Petrovića koji je to prethodno saopštio danas. Sudija je insistirao da Tejić precizno kaže ko je, kada i kome pretio.

- Ne znam tačno jer se jedan član moje porodice izleteo slučajno o tome, rekavši da našu porodicu prate i slikaju kola. A siguran sam da je to istina. Ja sam u pritvoru od šestog meseca boravka u CZ,  počeo da saznajem da da su pokušavali da plate da meni nešto urade - rekao je ubica Mirkovića.

On je nadalje, uputio molbu da se Mirkovići na njemu lično svete ako tako žele jer je on jedini krivac, a "da njegovu poštenu porodicu ostave na miru". 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ubijeni Bojan Mirković

Bojan Ječmenica, punomoćnik porodice ubijenog Bojana Mirkovića odgovorio je da nije dobro razumeo šta je Tejić rekao, ali da je siguran da je to još jedan pokušaj da sebe predstavi žrtvom kazavši: ''Ovo je bio Tejićev jeftini performans i jasno je da se radi o zameni teza. Imam iskren savet da ukoliko mu neko preti da to prijavi nadležnima."

Advokat Ječmenica je kazao i da je porodica ubijenog Mirkovića po njegovom savetu prestala da dolazi na suđenje da se ne bi uzrujavali gledajući optužene , kao i da ne bi gledali snimke ubijenog sina i njegove ubice. 

Sudija je sve uneo u zapisnik i potom odložio nastavak glavnog pretresa zbog izostanka branioca optuženog Ivana Nikčevića kojeg oštećena porodica smatra organizatorom Bojanovog ubistva.

Republika

Foto: printscreen

Ubistvo u Belvilu

Takođe, danas se pred sudom nije pojavio sudski veštak genetičar Dušan Keckarević koji je odsustvo opravdao putovanjem u Ameriku. Stručni savetnik odbrane, Keckarevićev kolega Oliver Stojković, tražio je da se dostave DNK dokazi sudu protiv optuženih, da bi on mogao da se o njima izjasni. Sudija mu je međutim, kazao da je Biološki fakultet poslao odgovor tim povodom u kojem konstatuju da su dostavili sve čime raspolažu, te da je zbog toga i pozvao veštaka Keckarevića na sud.

U ovom slučaju sa slobode, pored Nikčevića se brani očuh prvooptuženog Lazara Tejića Bojan Kovačević, kom je Apelacioni sud ukinuo pritvor pošto je proveo dve godine i četiri meseca iza rešetaka.

Optuženi su još Filip Ivanović i Dušan Kokoruš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading