ŠOKANTNO! OTKRIVENO GDE SU POKRADENI DOKAZI IZ AFERE "TUNEL": Svedok ispričao dosad nepoznate detalje - policija prati OVE tragove u istrazi

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok obelodanio gde su sakriveni pištolji i pokradeni dokazi, očekuje se da će sve vrlo brzo biti razrešeno.

ŠOKANTNO! OTKRIVENO GDE SU POKRADENI DOKAZI IZ AFERE "TUNEL": Svedok ispričao dosad nepoznate detalje - policija prati OVE tragove u istrazi

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, RTCG - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

Tunel u Podgorici otkriven je 11. septembra kada je službenica suda videla rupu na zidu. Istražitelji su ubrzo ustanovili da je sudski depo gde se čuvaju dokazi protiv osumnjičenih, obijen. 

Naime, iskopan je tunel dug 30 metara od jednog stana preko puta zgrade, sve do prostorija gde se čuvaju upravo dokazi protiv osumnjičenih.

- Policija je na tragu svim dokazima. Istraga je u toku i radi se punom parom, a očekujemo da će sve biti vrlo brzo razrešeno - rekao je izvor blizak istrazi za portal Republika.

Republika nezvanično saznaje takođe i da je svedok podelio sve detalje ovog nezakonitog posla.

- Svedok je ispričao gde su sakrili sve pištolje, kao i to gde su sakriveni pokradeni dokazi. Dakle, policija istragu privodi kraju, misterija nestanka ovih dokaza i dva pištolja ubrzo će biti razrešena - ispričao je izvor blizak istrazi za portal Republika.rs.

Dosadašnja istraga pokazala je da je kriminalna grupa kopala tunel od juna, a samo nekoliko satti pre nego što je otkrivena pljačka, "rudari" su završili posao i pobegli.

Kako smo ranije objavili, Vladimir Erić (32) iz Loznice uhapšen je prošlog petka na aerodromu u Stokholmu, a sada mu je određen ekstradicioni pritvor i Crna Gora koja ga potražuje, ima 18 dana od trenutka kada je pritvoren da pošalje zamolnicu švedskim vlastima za njegovo izručenje. 

Iz Vlade Crne Gore su za medije rekli da će zamolnica biti poslata i da tu nema nikavih problema.

Foto: Uprava carina

 

Podsetimo, Erić i njegovi sugrađani iz Loznice Dejan Jovanović (31), Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) osumnjičeni su da su od kraja jula do 11. septembra kopali tunel iz suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda, a potom iz njega ukrali više komada oružja i neutvrđeni broj dokumenata.

Jovanović i Marković iz Crne Gore pobegli su istog dana kada je otkriveno da je sudska prostorija obijena, dok se za Erića odmah znalo kako je napustio državu.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici za obijanje depoa Višeg suda osumnjičilo je i Podgoričanku Katarinu Baćović, Ivicu Piperovića, Nikolu Milačića i Predraga Mirotića, a Tuzanin Marijan Vuljaj osumnjičen je da je Katarini Baćović pomagao da se krije i beži od policije.

Inače, Katarina Baćović iz Podgorice iznajmila je poslovni prostor u Njegoševoj ulici koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić. 

Mirotić je uhapšen 23. septembra, a Baćović, Piperović, Milačić i Vuljaj 12. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading