RASULO NA PUTEVIMA PIROTA! Čak devet saobraćajnih nesreća u prošloj nedelji - najavljene pojačane kontrole u saobraćaju

Autor:

Hronika

16.10.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku akcije ukupno je otkriveno i sankcionisano 332 prekršaja.

RASULO NA PUTEVIMA PIROTA! Čak devet saobraćajnih nesreća u prošloj nedelji - najavljene pojačane kontrole u saobraćaju

Foto: ST/Nebojša Mandić, Shutterstock

Policija i hitna

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da se u protekloj nedelji (09.10 - 15.10.2023. godine) na teritoriji PU u Pirotu, dogodilo 9 saobraćajnih nezgoda, od toga 3 sa povređenim licima, u kojima su 3 vozača zadobila lake telesne povrede i 6 saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. 

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 09. do 15. oktobra 2023. godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Fokus na putu (Focus on the road)”.

Akcija je bila usmerena na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa u vozilu za vreme vožnje i na način koji je predvideo proizvođač vozila, nepropisno korišćenje mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisno korišćenje mobilnog telefona i slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza.

U toku akcije ukupno je otkriveno i sankcionisano 332 prekršaja, od toga 234 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 83 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 11 prekršaja učinjenih od strane pešaka i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policijska uprava u Pirotu će i u narednom periodu sprovoditi akcije pojačane kontrole saobraćaja u cilju uspostavljanja višeg nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i apeluje na sve građane da poštuju pravila saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading