''LUDI ĐORĐE'' UBIJEN JE POSLE SAMO DVE GODINE KRIMINALNE KARIJERE: Ovako je tekla najluđa i najkraća krimi priča sa beogradskog asflata! (FOTO)

Autor:

Hronika

15.10.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Blagojević izgubio je život sa svega 19 godina, posle 2 godine kriminalnog života.

''LUDI ĐORĐE'' UBIJEN JE POSLE SAMO DVE GODINE KRIMINALNE KARIJERE: Ovako je tekla najluđa i najkraća krimi priča sa beogradskog asflata! (FOTO)

Foto: Printscreen/www.youtube.com/@rudar7

Đorđe Blagojević

Đorđe Blagojević zvani Ludi Đole ubijen je dok je vozio motor Požeškom ulicom 2. juna 1998. godine, a bio je glavni akter jedne od najkraćih kriminalnih priča.

Bio je drug sa Kristijanom Golubovićem, a ono što je manje poznato jeste da mu je upravo Golubović pozajmio novac kako bi mogao da izađe iz grčkog zatvora. Međutim, on mu se ''zahvalio'' mecima, o čemu je Kristijan svojevremeno i pričao.

- Ludog Đoleta iz Kumodraža je moja pokojna majka primila u kuću, hranila, krila od policije... Ovaj smrad je posle svega što smo moja majka i ja učinili za njega, nakon samo par dana ispalio ceo šaržer iz pištolja sa namerom da me ubije, kako mi ne bi vratio novac koji sam mu dao da plati kako bi izašao iz grčkog zatvora. Pogledajte taj pogled moje majke koja mi je sve vreme govorila da je mentolac i da mu ne veruje! I gde je taj loši "LUDI" klinac sada? Ubijen je kao pas na ulici, upucan u glavu sa samo 19 godina Pouka: Ne hrani lošeg psa jer će te ugristi kad tad - napisao je ranije Kristijan.

Republika

Foto: Printscreen/www.youtube.com/@rudar7

Đorđe Blagojević

Devetnaestogodišnjak je od lokalnog mangupa, brzo postao traženi kriminalac za kojim je čak i poternica bila raspisana. Blagojevićev iskorak u kriminal je počeo 1996. godine kada je upao u jedan minimarket sa namerom da od gazde uzme reket. Ovaj je odbijao jer je imao ''leđa'' - lokalnog mangupa Srđana Velićkovića, te se Blagojević povukao, ali na kratko. Posle nekoliko sati se vratio i ceo šaržer sasuo u noge Veličkovića, a gazdi stavio do znanja da će biti sledeći, ukoliko ne plati. 

Posle ovog događaja policija raspisuje poternicu za njim, ali to Đoleta ne sprečava da samo par dana kasnije baci bombu u dvorište porodične kuće Dragoslava Lukića, vlasnika pomenute prodavnice. Samo par dana kasnije je ispred kafića ''Stefan'' pucao na Gorana Marjanovića, poznatijeg kao Franja, kog je teško ranio i uzeo mu zlatni lanac i pištolj.

Nedelju dana kasnije poteže oružje i iz automobila sa diplomatskim tablicama puca na Ljubomira Zorića (19), koji je sa devojkom izašao u grad.

Republika

Foto: Printscreen/www.youtube.com/@rudar7

Đorđe Blagojević, Ludi Đorđe

Policija je odlučila da stane na put definitivno njegovim otimanjima, reketiranjima, pucanjima, te tokom potere za Blagojevićem, on upada u jedan butik u ulici Braće Jerković i napada prodavca. Sa kratežom u ruci on traži pazar, a kada je video da je kasa prazna, besan prebija prodavca i sa rafa odnosi dva pejdžera i dva mobilna telefona.

Preko 100 policajaca je učestvovalo u akciji hapšenja, ali je on uvek uspevao da pobegne. I poslednji pokušaj policije da ga uhapsi je propao kada su opkolili ceo tržni centar ''Piramida'', a Ludi Đole je uspeo da dođe do automobila koji ga je čekao i pobegne. 

Jurnjava je počela od splavova u bloku 70. gde je prijavljeno da Đole svraća po reket, preko savskog nasipa kroz blokove do Piramide. Opsada je trajala nekoliko sati. U sledećih nekoliko dana u odvojenim akcijama policije uhapšeno je nekoliko pripadnika njegove ekipe, a svi su bili maloletni. Đole tada beži u Italiju sa svojim prijateljem Edvardom Stanimirovićem, odakle je morao da pobegne zbog potezanja oružja u Grčku. 1998. godine se vratio i nastavio po starom.

Republika

Foto: Printscreen/www.youtube.com/@rudar7

Đorđe Blagojević, ubijen

Tokom utakmice AEK-Partizan inspektori su ga prepoznali i krenuli u poteru za njim.

I sve se završava kao u priči klinaca koji su u njemu videli idola: Govorili su da nikada neće pasti i nije - ubijen je!

Đorđe Blagojević, zvani Ludi Đole, devetnaestogodišnji "Robin Hud iz Kumodraža" kako su ga zvali oni koji su mu bili naklonjeni, ubijen je dok je 2. juna 1998. godine vozio motor Požeškom ulicom - pucano je iz kola u pokretu i tako se završila jedna od najkraćih kriminalnih epizoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading