SMRSKAO GLAVE DVOJICI BESKUĆNIKA, PA OTIŠAO DA SA SEBE SPERE KRV: Skinhed nikada pre ovog zločina nije imao dosije!

Autor:

Hronika

14.10.2023

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da on boluje od šizofrenije.

SMRSKAO GLAVE DVOJICI BESKUĆNIKA, PA OTIŠAO DA SA SEBE SPERE KRV: Skinhed nikada pre ovog zločina nije imao dosije!

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

Petar Tomić (28) iz Raške je bez ikakvog povoda pre tačno devet godina nasmrt išutirao čizmama sa metalnim špicem dvojicu beskućnika na autobuskoj stanici u tom gradu, dok su spavali na stolicama!

Žrtve njegovog bezumnog čina, Denis Penzel (45) iz Knića i Dragoslav Jeftić (69) iz Beograda, ostali su na mestu mrtvi smrskanih glava. Delovi lobanje i mozga bili su rasuti svuda, po podu i stolicama.

Nakon jezivog zločina, ubica je izlomio izlog u jednoj kafani u koju je pokušao da uđe i spere krv sa sebe. Uhapšen je iste noći, desetak metara od policijske stanice, simulirajući da ima pištolj.

- Stavio je ruku ispod jakne kako bi uverio policajce da ima pištolj. Tada su kolege izvadile svoje pištolje i on je istog trenutka legao na beton i bez reči se predao. Interesantno je da ranije nije imao policijski dosije - kazao je tada Informerov izvor iz istrage.

Epilog ovog jezivog slučaja, koji je šokirao čitavu javnost u Srbiji, desio se godinu dana kasnije kada je konstatovano da Tomić neće ići na robiju, već u duševnu bolnicu, pošto boluje od šizofrenije!

Sledio "glasove u glavi"!

Tokom jedinog saslušanja, kad je bio u stanju da da iskaz, Petar je rekao "da mu je neki glas u glavi stalno naređivao šta mora da uradi." Ti glasovi su mu, navodno, govorili da mora da se seče po telu, kao i da se brani od napadača, kojih u stvarnosti nije bilo.

Ja nisam nosio nikakvo oružje, ni nož, niti bilo šta slično. Sećam se da sam išao ulicom, koja vodi ka autobuskoj stanici. Odjednom sam video dvojicu kako idu za mnom... Prete mi i dobacuju. Ja se ne obazirem na to i nastavljam dalje. Nisam siguran šta se kasnije dešavalo, ali morao sam da se odbranim od tih ljudi. Ne znam odakle mi ove posekotine. Mislim na ove sveže rane - rekao je Tomić nakon zločina.

U Raški je, inače, tog 15. oktobra 2014. bio vašar na kom je bilo mnogo gostiju. Istragom se ispostavilo da su Petrove žrtve, Denis Penzel i Dragoslav Jeftić, bili prijatelji i da su često zajedno obilazili vašare širom Srbije.

Kod Penzela je pronađen i crkveni kalendar sa obeleženim datumima vašarskih dana po gradovima. Jeftić je došao iz Beograda kod Denisa u Knić, pa su zajedno otišli na vašar u Raški. Uveče su zaspali na stolicama na autobuskoj stanici, čekajući autobus da se vrate u Knić, ali ih je tu svirepo ubio Tomić.

Komšije uhapšenog Petra bili su ubeđeni da je on pripadnik "skinhedsa" ili neke sekte, jer se godinama ponašao čudno.

- Satima bi sedeo u mraku, po ćoškovima zgrade. Prolazio bi pored komšija bez pozdrava. Uvek je nosio crne čizme 'martinke', maskirne pantalone, crne majice... Stalno je bio sam - reklaje jedna komšinica.

Utvrđeno da boluje od šizofrenije

Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da on boluje od šizofrenije. Iako je svirepi ubica priznao da je tokom adolescencije povremeno konzumirao marihuanu, LSD i alkohol, lekari su naveli da on nije bio zavisan od tih supstanci i da su halucinacije nastale usled bolesti.

Na osnovu tog nalaza, sud je doneo odluku da je Tomić "počinio ubistva u stanju u kom nije mogao da shvati značaj svojih dela i nije mogao da upravlja svojim postupcima."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading