RASKRINKANI VLASNIK I INSTRUKTOR STRELJANE! Kamere ih odale - evo kako su lagali istražitelje u vezi sa Kecmanovićima

Autor:

Hronika

13.10.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istrazi su saslušani vlasnik ove streljane, kao i instruktor.

RASKRINKANI VLASNIK I INSTRUKTOR STRELJANE! Kamere ih odale - evo kako su lagali istražitelje u vezi sa Kecmanovićima

Foto: Shutterstock, Printscreen

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv roditelja dečaka-ubice koji je 3. maja u OŠ Vladislav Ribnikar ubio 9 svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, ali i vlasnika i instruktora streljane jer su dali lažne iskaze!

Optužnica protiv oca obuhvata teška krivična dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka dečaka optužena za ilegalno posedovanje, proizvodnju i nošenje oružja, jer je njen DNK pronađen na jednoj od čaura u učionici.

Otac dečaka je, kako se to navodi u optužnici dečaka vodio u streljanu i u istrazi su saslušani vlasnik ove streljane, kao i instruktor. 

Oni su tokom istrage govorili "da dečak nije dolazio kod njih u streljački klub, da ga nisu viđali, a da jesu, ne bi mu dozvolili da puca".

Međutim istražitelji su tokom istrage došli do dokaza da su obojica lagala, te je protiv njih podignuta optužnica za krivično delo davanje lažnog iskaza.

- U streljani postoji video-nadzor, ali se snimci čuvaju tri nedelje, posle čega se brišu. Uprkos tome, istražitelji su uložili velike napore i uspeli su da "vrate" određene fragmente sa obrisanih snimaka i tako su došli do snimaka na kojima se jasno vidi kako dečak-ubica puca. Na jednom snimku se jasno vidi kako mu vlasnik streljane drži ruke, odnosno "nišani" u metu, dok mu instruktor drži kukove i noge u položaju za pucanje - objašnjava izvor Kurira.

Podsetimo, otac je imao metalni sef u kući sa šifrom, ali je oružje, iako je imao maloletnu decu, držao u plastičnom koferu u predsoblju, koji je bio lako dostupan. Kofer je mogao lako da se otvori na točkiće i za njega je bila poznata šifra.

Otac je često vodio sina u streljanu, učeći ga kako da koristi vatreno oružje, čak i dok je omogućavao sinu da vidi kako otvara i zaključava kofere sa oružjem. Ovaj nemar roditelja omogućio je detetu da zapamti šifru i pristupi oružju bez nadzora, kako prenose beogradski mediji.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenad Stefanović 10. oktobra je, podsetimo, saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv oca dečaka koji je 3. maja ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke, vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Verona

13.10.2023 13:15

Saučesniŝtvo.