VOZAČU (29) PRETI OSAM GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA DEČAKA (3): Dete vozilo bicikl, kada ga je pokosio mladić!

Autor:

Hronika

10.10.2023

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon samo par sati, trogodišnji dečak je izdahnuo.

VOZAČU (29) PRETI OSAM GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA DEČAKA (3): Dete vozilo bicikl, kada ga je pokosio mladić!

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Trogodišnji dečak iz Oroma kod Kanjiže, poginuo je danas, kada ga je na pešačkom prelazu, upravljajući automobilom, udario mladić B. B. (29) iz Kikinde. 

Prema nezvaničnim podacima, dečak je vozio bicikl prema vrtiću, a iza njega su peške išle njegova baka i majka. Kada su stigli do pešačkog prelaza, sa jedne strane pešačkog prelaza kamion se zaustavio da prođu, međutim, vozač putničkog vozila “volvo” iz Kikinde, kako nezvanično saznajemo, nije zaustavio vozilo već je udario dete na biciklu. Od siline udara njegovo telo je letelo oko desetak metara od mesta nesreće.

Teško povređeni dečak prevezen je u Opštu bolnicu u Subotici gde je, nažalost, od zadobijenih povreda preminuo.

Kako objašnjava advokat Boško Žurić za Republiku, za krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, osumnjičenom muškarcu preti do osam godina zatvorske kazne.

- Istraga koja će uslediti će svakako rasvetliti sve okolnosti pod kojima se desio ovaj tragični događaj, nakon čega će tužilaštvo oceniti da li u radnjama osumnjičenog lica ima elemenata krivičnog dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kada je reč o ovom krivičnom delu treba napomenuti da zakon propisuje nekoliko oblika njegovog izvršenja, a da je u situaciji kada usled saobraćajne nezgode nastupi smrt jednog ili više lica tada reč o njegovom težem obliku za koji je propisana kazna zatvora od 1 do 8 godina - objasnio je Žurić.

Momak B. B. koji se sumnjiči da je udario dečaka, prema rečima meštana odmah je pritekao u pomoć, dete stavio u automobil i odvezao ga u Hitnu pomoć. 

- Inače, na ovom mestu treba ukazati i da je za konačnu pravnu kvalifikaciju neke teže saobraćajne nezgode od izuzetne važnosti i ponašanje vozača nakon što se ista desila, obzirom da ukoliko bi vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu samovoljno napustio lice mesta bez pružanja pomoći oštećenom licu, tada bi pored sumnje u izvršenje krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja postojala i sumnja u izvršenje krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povredjenom u saobraćajnoj nezgodi - istakao je Žurić za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading