TUŽILAŠTVO ULOŽILO ŽALBU NA REŠENJE SUDA: Traži preinačenje odluke i pritvor za Radoičića

Autor:

Hronika

06.10.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žalbom se traži preinačenje donetog rešenja i određivanje pritvora osumnjičenom.

TUŽILAŠTVO ULOŽILO ŽALBU NA REŠENJE SUDA: Traži preinačenje odluke i pritvor za Radoičića

Foto: Srpska lista

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je 5. oktobra žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu kojim je odbijen predlog ovog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenom Milanu Radojičiću zbog opasnosti od bekstva.

Žalba je podneta, kako navode, zbog pogrešnog i nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja.

Kako se navodi u saopštenju, žalbom se traži preinačenje donetog rešenja i određivanje pritvora osumnjičenom.

Odluku o žalbi trebalo bi da donese krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu.

Viši sud u Beogradu odbio je predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora Radoičiću osumnjičenom da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela - Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Foto: Srpska lista

 

 

Sud je Radoičiću odredio meru zabrane napuštanja boravišta, kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije i zabranjen mu je odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija.

MUP je saopštio da je policija pretražila stan i druge prostorije Milana Radoičića, i da je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Takođe se navodi da je "isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu".

On se 30. septembra i sam odazvao pozivu državnih organa Republike Srbije i u pratnji svog advokata došao kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine.

Radoičić je ranije preuzeo na sebe celokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na severu Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

- Obaveštavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije u predelu Banjske - naveo je Radoičić u izjavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (19)

Loading
Sara

06.10.2023 15:05

Milane junaku Srpski!

Dajana

06.10.2023 15:12

Nadam se da će Radoičič uskoro biti oslobođen svih optužbi.

Milenko

06.10.2023 15:14

Čovek je samo bio uz svoj narod i podržavao ih u borbi za mir i opstanak na svojim ognjištima.

Nikola

06.10.2023 15:16

Radoičić je nevin!