SPECIJALCI TZV. KOSOVSKE POLICIJE VRŠE PRETRES KUĆA DVOJICE SRBA: Upali i u vilu Milana Radoičića - oglasio se odmah i bivši potpredsednik Srpske liste

Autor:

Vesti

29.09.2023

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnosti se obratio i Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića.

SPECIJALCI TZV. KOSOVSKE POLICIJE VRŠE PRETRES KUĆA DVOJICE SRBA: Upali i u vilu Milana Radoičića - oglasio se odmah i bivši potpredsednik Srpske liste

Foto: Tanjug/AP

Kosovski policajci upali su u KBC (Klinički bolnički centar) u Kosovskoj Mitrovici, kao i u privatne kuće koje pripadaju bivšem potpredsedniku Srpske liste Milanu Radojčiću i Vladimiru Radivojeviću, poznatom kao "Mami".  

Informacije i snimke je objavio prištinski ministar policije Dželjaj Svečlja, koji navodi da je sve urađeno po nalogu suda.

Javnosti se obratio i Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića koji je pročitao njegovu izjavu za medije.

U izjavi koju je pročitao advokat Milana Radojčića, Radojčić tvrdi da akcija nije imala veze s njegovim političkim angažmanom i da je preduzeo mere za odbranu od "okupatora", aludirajući na nedavne događaje u Banjskoj.

- Ovaj čin nije imao nikakve veze sa mojim političkim angažmanom. Nisam o ovome obavestio nikoga jer smo već imali različite stavove po pitanju otpora Kurtijevom režimu - rekao je Radoičić u izjavi.

Upad u KBC u Kosovskoj Mitrovici

 

Kosovska policija izvela je pretrese u KBC (Klinički bolnički centar) u Kosovskoj Mitrovici, kao i na drugim lokacijama u tri opštine: Kosovska Mitrovica, Zvečan i Zubin potok. Pretresi su trajali oko sat i po vremena i izgleda da su bili deo šireg operativnog konteksta.

Kosovska policija navodi da su ovi pretresi povezani s nedavnim događajima u selu Banjska. Nisu navedeni detalji o prirodi ili razlozima ovih pretresa, ali se čini da su povezani s bezbednosnim pitanjima ili incidentima koji su se nedavno desili u tom selu.

Izjava direktora KBC Kosovska Mitrovica, dr Zlatana Eleka, ukazuje na to da su vršeni detaljni pretresi u bolnici, uključujući razbijanje vrata i pretragu više prostorija, ali da policija nije pronašla ništa. Njihova akcija je sprovedena uz nalog za pretres, što je pravno procedura u takvim situacijama.

- Razbili su vrata vešernice, vrata kotlarnice, nisu ništa našli, vršili su premetačinu. Mi smo 15 minuta čekali da nam kažu da imaju nalog za pretres, na kraju su nam dali neki zapis na albanskom jeziku da nisu našli ništa - kazao je dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica za "Blic". Kosovska policija je saopštila da su pretresi vršeni u tri opštine (Kosovska Mitrovica, Zvečan i Zubin potok), na pet lokacija.

U saopštenju je navedeno da se "ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Sanja

29.09.2023 16:43

Kurti ne staje sa nasiljem, mogući novi sukobi.

Joca

29.09.2023 17:11

Ovo prevršava sve mere i granice!!! Kada će se Kurtijevom teroru stati na put! Zašto međunarodna zajednica ćuti?!

Ena

29.09.2023 17:24

Kurtijeva paravojska nastavlja sa sprovođenjem terora nad srbima na KiM uz prećutnu podršku Zapadnih sila.

Caca

29.09.2023 21:44

Kurti uporno nastavlja sa nasiljem,i sramora je šta mu se sve dozvoljava dok ispašta nedužan Srpski narod!