DOSAD NEVIĐENO HAPŠENJE, "PALI" U GAĆAMA SA AUTOMATOM I MUP ZNAČKOM! Kriminalna grupa oštetila budžet Srbije za 2 milijarde - pogledajte veliku akciju policije (VIDEO)

Autor:

Hronika

04.10.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe od 2019. godine do danas organizovali osnivanje najmanje 14 privrednih subjekata u Republici Srbiji i u inostranstvu.

DOSAD NEVIĐENO HAPŠENJE, "PALI" U GAĆAMA SA AUTOMATOM I MUP ZNAČKOM! Kriminalna grupa oštetila budžet Srbije za 2 milijarde - pogledajte veliku akciju policije (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Uhapšene su 22 osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se neke od njih terete i za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i poreska utaja, a kako se vidi iz priloženog snimka, pripadnici grupe su tokom hapšenje bili u gaćama, nađen im je automat, lažna značka.

Uhapšeni su organizator R. Š. (39), kao i pripadnici organizovane kriminalne grupe S.K. (35), Z. K. (38), A. K. (35), S. V. K. (41), T. K. (36), Ž. A. (35) i M. M. (26), koji se sumnjiče i za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

 

Takođe, uhapšeni su zaposleni u „Gremy šped“- S. V. (36), J. V. (33), A. V. (25), u “Heck“ i „Heck šped“- N. N. (33), D. R. (35), M. G. (36), u “Maestro Lider LDV šped” - M. S. (1964), kao i osnivači i odgovorna lica privrednih društava pod kontrolom OKG - D. T. (45), A. H. (33), M. E. (25), S. Đ. (35), A. F. (38),V. M. (67) i M. B. P. (34).

Poreska utaja stavlja se na teret osumnjičenima R.Š., S. K., S. V., J. V., N. N., i D. R. Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe od 2019. godine do danas organizovali osnivanje najmanje 14 privrednih subjekata u Republici Srbiji i u inostranstvu sa namerom da sačinjavaju dokumentaciju sa neistinitim sadržajem u kojoj su iskazane umanjene vrednosti polovnih motornih vozila.

Ta dokumentacija je korišćena u postupku carinjenja prilikom uvoza vozila u cilju umanjenja carine i poreza, a na osnovu podataka dobijenih od špediterskih firmi „Gremy šped“, “Heck“, „Heck šped“ i “Maestro Lider LDV šped”.

Na ovaj način je, u navedenom periodu, izvršen uvoz i carinjenje najmanje 39.078 polovnih motornih vozila čime je pričinjena šteta budžetu Republike Srbije za iznos od oko 2.100.745.000 dinara.

Pretresom stana i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađena je veća suma novca, nekoliko luksuznih automobila, skupoceni ručni satovi, poslovna dokumentacija, kao i pečati domaćih i stranih privrednih subjekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading